Dragnea, mâhnit de criza forței de muncă

Dragnea, mâhnit de criza forței de muncă

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a susținut, joi, la Deva, că puterea legislativă și executivă vor acționa în perioada următoare pentru găsirea unei soluții în ceea ce privește lipsa forței de muncă din anumite domenii, întrucât mulți cetățeni români care sunt activi, care pot munci, preferă să se mulțumească cu ajutoarele sociale.

„S-a discutat despre lipsa forţei de muncă din anumite domenii. S-a discutat şi despre ajutoarele sociale şi trebuie să o spunem foarte clar că, din păcate, o idee generoasă, care a fost lansată cu mulţi ani în urmă şi a generat această lege a ajutoarelor sociale, a avut şi efecte nedorite, în sensul că sunt mulţi cetăţeni români care sunt activi, care pot munci, şi care preferă să se mulţumească doar cu acele ajutoare sociale, în condiţiile în care din ce în ce mai multe companii din România spun că nu au forţă de muncă suficientă. Şi aici şi Guvernul şi Parlamentul o să ne gândim, în perioada următoare, care este cea mai bună formă prin care cei care într-adevăr au nevoie (de ajutor, n.r.) şi nu pot munci să poată să fie ajutaţi într-un fel, dar ceilalţi să nu mai poată să beneficieze de aceste ajutoare sociale", a spus Liviu Dragnea.

Problema crizei forţei de muncă şi cea a ajutoarelor sociale a fost ridicată liderului PSD şi prim-ministrului Mihai Tudose în cadrul unei întâlniri pe care cei doi au avut-o cu oamenii de afaceri din judeţul Hunedoara, la sediul Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) din Deva, potrivit Agerpres.

 

Ne puteți urmări și pe Google News