Percheziții într-un dosar cu evazioniști care au acționat în 2014. Polițiștii au descins în trei județe

Percheziții într-un dosar cu evazioniști care au acționat în 2014. Polițiștii au descins în trei județe

Evazioniști din Lugoj, Bocșa și Constanța s-au trezit cu mascații la uși, joi dimineața. Poliţiştii specializați în investigarea criminalității economice din Timiș efectuează trei percheziţii domiciliare pe raza localităților amintite, la sediul unor societăți comerciale bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 280.000 de lei, prin evaziune fiscală.

Un număr de 12 poliţişti de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiș, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe Lângă Tribunalul Timiș, cu sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin și Inspectoratul de Poliție Județean Constanța, efectuează trei percheziţii în localitățile Lugoj, Bocșa și Constanța.

”Perchezițiile se desfășoară în cadrul unui dosar penal, aflat în instrumentarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiș, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală. Activităţile vizează probarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite că, în perioada martie – septembrie  2014, în calitate de reprezentanți ai unor societăți comerciale, ar fi înregistrat in evidentele contabile ale societăților, operațiuni comerciale nereale ce au avut ca obiect achiziționarea de material lemnos, scopul fiind de a se sustrage de la plata obligațiilor legale față de bugetul consolidat al statului. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de aproximativ 280.000 de lei”, transmite Biroul de Presă al Poliției Timiș.

Sursele EVZ arată că principala vizaă în dosar este SC Resilvan Prod Com SRL din Lugoj, care a achiziționat pe baza unor docuemnte ilegale, material lemnos de la o firmă din Constanța, SC DBDociu Pal SRL, și de la o persoană fizică din Bocșa, C.N.D.. Scopul perchezițiilor este de a ridica ștampile, documente, avize de însoțire a mărfii. Activitățile desfășurate vizează patru persoane  și trei societăți comerciale, presupuse a fi implicate in comiterea infracțiunilor.

Ne puteți urmări și pe Google News