O mare companie producătoare de bere este gata să producă bere pe bază de canabis

O mare companie producătoare de bere este gata să producă bere pe bază de canabis

Holdingul american Constellation Brands anunță achiziționarea a aproximativ 10% din acțiunile companiei Canopy Growth Corporation, cel mai mare comerciant de canabis din lume. Constellation Brands, compania care produce și distribuie celebra bere Corona, intenționează să colaboreze cu Canopy Growth Corporation pentru a produce și vinde băuturi pe bază de canabis.

 Acordul, confirmat într-un comunicat de presă, are o valoare de 191 milioane USD, sumă ce a fost deja plătită în schimbul unei participații de 9,9% din acțiunile Canopy Growth Corporation.

Președintele și CEO-ul Constellation Brands, Rob Sands, consideră că acest acord ar putea anticipa legalizarea marijuanei în Statele Unite, la nivel național.

"Credem că este foarte probabil să se întâmple acest luxru, având în vedere ceea ce s-a întâmplat deja în multe dintre state", a declarat domnul Sands în cadrul unui interviu acordat Wall Street Journal.

Ne puteți urmări și pe Google News

În 2018, California va legaliza cultivarea și vânzarea de marijuana pentru consum recreațional, dar domnul Sands a declarat că firma sa nu intenționează să vândă produsele respective în S.U.A. până când consumul de marijuana nu va fi legalizat la nivelul întregii țări.

Domnia sa a adăugat că firma Constellation ar dori să înceapă vânzarea acestor produse în țările în care marijuana este legală pentru consum recreațional, Canada putând fi una dintre opțiuni, dacă, potrivit informațiilor furnizate de guvernul Canadei, legislația cu privire la canabis va fi mult mai permisivă de anul viitor.

Constellation Brands a înregistrat vânzări nete record, în valoare de7,3 miliarde de dolari, conform declarațiilor sale fiscale pentru anul 2017.

Canopy Growth este cea mai mare companie care comercializează canabis din lume, având o valoare de piață de 2,2 miliarde de dolari canadieni. Firma este listată la Bursa din Toronto. În aceiași declarație de presă, Constellation a declarat că tranzacția urmează să fie finalizată pe în al treilea trimestru al anului fiscal 2018.