O mare ACTRIŢĂ a MURIT. Românii sunt DEVASTAŢI

O mare ACTRIŢĂ a MURIT. Românii sunt DEVASTAŢI

Rosemary Leach, actriţă britanică, care a fost protagonista cunoscutului film „A room with a view”, a decedat la vârsta de 81 de ani, după o scurtă perioadă de suferinţă.

Actriţa era foarte îndrăgită de români, datorită filmelor în care a jucat, aceasta fiind recunoscută la nivel internaţional pentru anumite capodopere.

„Cu mare tristeţe informăm că Rosemary Leach s-a stins din viaţa la spitalul, la 21 de octubre, după o scurtă suferinţă”, a subliniat într-un comunicat reprezentantul actriţei.

De-a lungul carierei sale, Rosemary Leach a primit prestigiosul premiu de teatru „Olivier” pentru interpretarea sa în piesa „84 Charing Cross Road”, scrie Antena3.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ea a fost nominalizată de două ori la premiul pentru cea mai bună actriţă într-un rol secundar la premiile cinematografiei britanice BAFTA pentru rolurile sale memorabile în filmele „A Room With A View” şi „That'll Be The Day”.

Rosemary Leach este cunoscută şi pentru rolurile sale în televiziune unde a jucat în miniseriale ca Germinal (1970), The Jewel in the Crown (1984), The Charmer (1987), The Buccaneers (1995) şi Berkeley Square (1998) precum şi în sitcomul My Family (2003-07).