Paradisul pierdut al Luciei Trifan – astăzi, la Galeria Romană

Paradisul pierdut al Luciei Trifan – astăzi, la Galeria Romană

Galeria Romană vă invită la vernisajul expoziției Luciei Trifan, astăzi, 17 octombrie, ora 19.00, Bd. Lascăr Catargiu nr. 1, sector 1, Piața Romană, București

Lucia Trifan s-a născut în România, în 1949, în  județul Vrancea, și a absolvit Școala de Arte Plastice din Brașov, cu diplomă în sculptură și ceramică. A sosit în Insula Saint Martin, din Caraibe, în 1984, și a devenit rezidentă permanentă.

 

A avut numeroase expoziții personale și de grup la Paris, Amsterdam, New York, Venezuela etc., iar multe din lucrările sale fac parte din colecții importante.

Ne puteți urmări și pe Google News

Arta este parte integrantă din biografia ei, iar istoria personală este scrisă și descrisă prin lucrările sale. Găsim exotismul, culorile, temele specifice minunatei insule paradisiace și a mării, dar și expresii dureroase, uneori, ale procesului creativ, parte implicită a existenței artistei.

Folosindu-se de tehnici foarte elaborate, de cele mai multe lucrând pânzele așezate direct pe podea, cu o pricepere ce excede simplei mânuiri a pensulei, Lucia Trifan transmite privitorului un complex de stări și emoții izvorâte din contemplarea peisajelor, constelațiilor, vietăților marine, culorilor anotimpurilor, grădinilor etc. Lucrările sale, de dimensiuni generoase, invită la descoperirea formelor și culorilor întregului univers; exploziile de roșu, albastru, verde - fac parte dintr-o lume picturală, în mișcare continuă, în care culoarea năzuiește către unificarea cu forma, după principii raționaliste ordonatoare însă.

După 40 ani de absență, Lucia Trifan se întoarce în România să expună. Pentru această expoziție, a trimis 40 de pânze. În timp ce se afla în România, uraganul Irma, apoi uraganul Jose, apoi cel numit Maria au devastat insula ei iubită. Și i-au distrus atelierul, împreună cu lucrările rămase acolo. Acestea 40, trimise în România, au fost salvate.

„Ce am făcut în viață… am sufletul mulțumit. (…) Pictura a fost plăcerea sufletului. Cu asta m-am hrănit. Cu munca mea”, spune Lucia Trifan. 

 

Galeria Romană vă invită la vernisajul expoziției Luciei Trifan, marți, 17 octombrie, ora 19.00, Bd. Lascăr Catargiu nr. 1, sector 1, Piața Romană, București.

 

Parteneri ai evenimentului : Catena pentru artă

Parteneri media: SensoTv, Evenimentul Zilei, Jurnalul Bucureștiului, Intell News, Modernism, Agenția de Carte.