PSD SE DETONEAZĂ! Dragnea, în RĂZBOI DESCHIS cu Tudose. Operaţiunea CALUL TROIAN are în spate INTERESE FINANCIARE enorme. Dezvăluiri

PSD SE DETONEAZĂ! Dragnea, în RĂZBOI DESCHIS cu Tudose. Operaţiunea CALUL TROIAN are în spate INTERESE FINANCIARE enorme. Dezvăluiri

Cel mai recent sondaj Avangarde, care prezintă o așa-zisă prăbușire abruptă a Guvernului Tudose în încrederea românilor, e tradus de consultantul politic Cozmin Gușă printr-un atac disperat al șefului PSD la adresa Guvernului Tudose. Motivele atacului nu sunt încă evidente, e de părere Gușă, care mai spune și că Dragnea ”este un președinte de partid cu probleme de comportament”.

”Informația-cheie este legată de cine a realizat acest sondaj, ale cărui cifre nu sunt confirmate de alte institute de sondare. Este vorba de institutul de casă al PSD-ului, care are contract cu partidul social-democrate. Practic, Liviu Dragnea atacă Guvernul într-un sondaj care pare fals, pentru că Guvernul nu a făcut greșeli majore ca să-i permită să se scufunde în halul în care îl prezintă Pieleanu. Știrea dimineții de sâmbătă este că Liviu Dragnea se ia la trântă și cu Mihai Tudose", a comentat Cozmin Gușă la Realitatea TV.

Conform sondajului citat,  făcut de institutului Avangarde condus de sociologul Marius Pieleanu, Guvernul Tudose s-ar fi prăbușit brusc la capitolul încredere, de la 40% la 27%, și că ar fi în continuă scădere. Sondajul a fost realizat telefonic pe circa 700 de respondenți.

Gușă: ”Aici este problema pentru Dragnea: Tudose are o fermitate pe care alți premieri nu o aveau”

Ne puteți urmări și pe Google News

Cozmin Gușă consideră că Dragnea încearcă prin astfel de artificii să obțină obediența premierului. ”Nu cred că va rămâne fără răspuns din partea lui Tudose, care are o vechime și o autoritate mult mai mari decât ale lui Grindeanu. Aici este problema pentru Dragnea: Tudose are o fermitate pe care alți premieri nu o aveau, care îl pune în postura de a negocia mai puternic. Lui Dragnea nu-i place, el ar vrea să se spuna "Dragi parteneri americani, francezi, cumpărăm armament de la voi" și să se facă imediat", a mai spus Gușă la Realitatea.

Consultantul politic crede că obiectivul lui Dragnea în acest moment este să fie urmatorul candidat al PSD pentru Cotroceni: paradoxal, spuen Gușă,  Dragnea simte că nu are autoritate maximă în partid:  ”Este o postură caraghioasa, să fii șef de partid și să acționezi distrugător, să ataci propriul Guvern în momente dificile”.

Consultantul politic mai consideră și că nu se poate repeta episodul Grindeanu deoarece Tudose este un premier autoritar și ferm. ”Dragnea și-a pierdut echilibrul politic, are probleme de comportament, nu imi permit să-l cataloghez clinic, asta trebuie să o facă specialiștii. A ales un moment foarte prost pentru a ataca Guvernul. Partidul nu mai înghite un nou episod Grindeanu. Avem probleme în economie, e o anumita alarmă în această zonă, bugetul pe anul viitor trebuie construit și împărțit, pe cei din partid îi intereseaza aceste lucruri. A ales un moment prost”, a conchis Cozmin Gușă.