România are printre cele mai MICI preţuri la CARNE din Europa

România are printre cele mai MICI  preţuri la CARNE din Europa

Costul cărnii în România este aproape cel mai scăzut sin Europa. Acest lucru este confirmat de Eurostat, porivit căruia în 2016 preţurile cele mai mici s-au înregistrat Polonia (47% mai puţin decât media europeană), urmată de Bulgaria (40%) şi România (41%).

Costurile cel mai mari le întâlnim în Danemarca (40% mai mult decât media UE), urmată de Austria (37%), Suedia (34,5%) şi Franţa (31,1%).

Un studiu publicat anterior de Caterwings a confirmat că Elveția are cele mai mari prețuri la carne din lume, de 49,68 de dolari pentru un kilogram de carne de vită, cu aproape 150% peste media globală. Însă, un muncitor necalificat din Elveția trebuie să lucreze doar 3,1 ore pentru a cumpăra un kilogram de carne, în timp ce un indonezian trebuie să muncească 23,6 ore pentru acelaşi lucru, chiar dacă în această țară un kilogram de carne de vită costă doar 9,01 dolari.

Potrivit Institutului Naţional de Statistică român, aminteşte siteul The Romania Journal, tot anul trecut consumul de carne în România a fost relativ scăzut în comparaţie cu standardele ţărilor dezvoltate, cu un consum lunar de persoană de 3,39 kg. Se poate deduce că ori romînul nu este carnivor, ori nu-şi poate permite mai  multă carne.

Ne puteți urmări și pe Google News