BOLNAVII din Spitalul CFR Constanța SUFERĂ de FOAME. Răspunsul HALUCINANT al directorului: „Nu avem bani, se duc pe salarii”

BOLNAVII din Spitalul CFR Constanța SUFERĂ de FOAME. Răspunsul HALUCINANT al directorului: „Nu avem bani, se duc pe salarii”

Situație dramatică la Spitalul CFR Constanța, bolnavii flămânzesc în saloane pentru că firma care asigura hrana în sistem catering a reziliat contractul, nefiind plătită de peste un an de zile.

Directorul spitalului este în concediu medical.    Zeci de pacienți ai Spitalului CFR Constanța suferă de foame, de patru zile, pentru că managerii nu au găsit o soluție pentru a plăti datoria de aproape 300.000 de lei la firma care le furniza hrana zilnică. Administratorul firmei  de catering, Petre Preda, a declarat pentru EVZ că, începând din 16 august, nu a mai trimis mâncare la Spitalul CFR. “Timp de aproape un an de zile, mai exact din septembrie 2016, am asigurat hrana pacienților fără a primi vreun leu. Am făcut notificări la spital, am trimis adrese domnului ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc. Nicio reacție ”, spune Petre Preda.   Cel mai greu este pentru pacienții care nu sunt din Constanța. “Dacă celor din zonă mâncarea le este adusă de rude, bolnavilor din afara Constanței le sticlesc ochii în cap de foame”, spune un medic din spital. Când s-a dus să-și vadă bolnavii, de dimineață, le-a cumpărat  niște plăcinte. Pacienții nu au nici de unde să își cumpere de mâncare, dacă pot, magazinele sunt departe. Mulți, nici nu au bani. Și mai greu este în în week-end când în spital este pustiu.    Doamna Elena Burcea, de 75 de ani, este din Mihai Viteazu o comună la 70 kilometri de Constanța și mai are de stat în spital cel puțin două săptămâni. “Infirmiera ne-a anunțat, miercuri dimineață, că nu mai primim mâncare de acum încolo. Noroc cu colega de salon care este din Constanța. Când fiul ei i-a adus mâncare, mi-a dat și mie. Băiatul meu nu poate veni zilnic, dar când a venit i-am dat și eu ei. Uite așa ne descurcăm. Dar sunt alții care nu au rude”, povestește bolnava.    Administratorul firmei de catering, Petre Preda, spune că a fost sunat, astăzi, de un medic de la spitalul CFR explicându-i că are două paciente, cazuri sociale, care nu au bani să își cumpere mâncare. “M-am oferit ca până la externarea celor două paciente să le asigur eu hrana. Este mare păcat, oamenii au plătit toată viața contribuțiile la stat și acum, bolnavi fiind, au ajuns să sufere de foame în spital”, își arată, Petre Preda, dezamăgirea.   Contactată de EVZ, managerul spitalului CFR Constanța, Sirma Tomoș, a confirmat "situația dramatică" prin care trec bolnavii, explicând că nu a putut onora contractul cu firma de catering pentru că “nu sunt bani, bugetul spitalului este gol pentru că 95% din cheltuiei se duc pe salarii”. Soluția de avarie propusă de ea este ca, de luni, spitalul să achiziționeze mâncare, “dau eu banii”, și să fie gătită, în fosta bucătărie a unității, de către fostele bucătărese care acum sunt infirmiere sau femei de serviciu.