Călăuzele migranților irakieni, băgate după gratii de procurorii din Constanța

Călăuzele migranților irakieni, băgate după gratii de procurorii din Constanța

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa au dispus, astăzi, începerea urmăriri penale şi reţinerea unui cipriot și a unui bulgar care, cu ambarcațiunea lor, au înlesnit, duminică, aducerea în țară a 69 de migranți irakieni.

Inculpaţii Petridis Petros, cetăţean cipriot, şi Spasov Petar Spasov, cetăţean bulgar, au fost reținuți pentru pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de migranţi, trecerea frauduloasă a frontierei de stat, conducerea unei nave de către o persoană fără brevet, punerea în navigaţie a unei nave fără a avea echipaj minim de siguranţă. În fapt, duminică dimineață, pe 13 august, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în Marea Neagră, în apele teritoriale ale României, în dreptul localităţii Mangalia ambarcaţiunea Emek 1, sub pavilion Turcia.

S-a constatat că este o ambarcaţiune de agrement, de 17 metri lungime, condusă de inculpaţii Petridis Petros şi Spasov Petar Spasov, în care se aflau 69 cetăţeni irakieni, bărbaţi, femei şi copii.  Ambarcațiunea a fost condusă din Turcia în România de cei doi inculpaţi. Ei au au navigat fără a deţine certificat internaţional de conducători de ambarcaţiune de agrement valabil şi nici certificate pentru echipaj minim de siguranţă şi în condiţiile în care numărul maxim de persoane ce putea fi transportat era de patru. Migranţii au fost conduşi în centrele Inspectoratului General pentru Imigrări. Dosarul a fost înaintat Tribunalului Constanţa.

 

Ne puteți urmări și pe Google News