DECES suspect! Un DEPENDENT de INTERNET și-a PIERDUT VIAȚA după ce a fost INTERNAT

DECES suspect! Un DEPENDENT de INTERNET și-a PIERDUT VIAȚA după ce a fost INTERNAT

Dependența de internet devine, pe zi ce trece, o problemă pentru societate. Ultimul caz este elocvent pentru situația din lume.

Un adolescent chinez a murit la mai puţin de 48 de ore, după ce a fost internat într-un centru de reabilitare a dependenţilor de internet, o dramă care pune în lumină aceste stabilimente controversate, relatează marţi AFP. 

În China, dependenţa de internet este considerată o tulburare clinică din 2008, iar această ţară numără milioane de tineri care îşi petrec majoritatea timpului la computer, anunță Agerpres. 

Părinţii victimei în vârstă de 18 ani, Li Ao, au plătit 22.800 de yuani (2.900 de euro) pentru o reabilitare de 180 de zile la acest centru "închis şi izolat" din provincia Anhui (estul ţării). 

Ne puteți urmări și pe Google News

Centrul promitea utilizarea unei combinaţii de metode psihologice şi de antrenament militar, au declarat duminică părinţii postului de televiziune CCTV. Cauza decesului nu a fost încă stabilită. 

Părinţii victimei asigură că au primit un telefon, la o zi şi jumătate de la internarea băiatului în acest centru, în care au fost anunţaţi că fiul lor a fost dus la urgenţă. 

Când au ajuns la spital, băiatul fusese deja dus la morgă şi avea corpul plin de cicatrici. 

Potrivit postului CCTV, centrul situat în capitala provinciei Hefei nu avea autorizaţie de funcţionare. Membrii conducerii centrului şi patru educatori au fost interpelaţi de poliţie şi a fost declanşată o anchetă, notează CCTV. 

Lupta împotriva dependenţei de internet este o problemă serioasă în China. 

Gigantul de internet Tencent a impus în iulie limite de timp copiilor care joacă 'King of Glory', un joc video cu participanţi multipli, foarte popular în ţară.