Scandal în Anglia. Planurile de înlocuire a submarinelor nucleare Trident, gestionate prost, peste buget

Scandal în Anglia. Planurile de înlocuire a submarinelor nucleare Trident, gestionate prost, peste buget

Proiectele de miliarde de lire sterline pentru modernizarea și reînnoirea arsenalului nuclear al Marii Britanii întâmpină probleme legate de dificultăți tehnice, buget și management.

programul de construire a patru submarine cu arme nucleare și șapte submarine cu motor nuclear sunt în valoare de 31 miliarde și respectiv 9 miliarde de lire, scrie RT.com.

Proiectul de fabricație a reactorului, cu sediul la Rolls Royce din Derby, a primit cea mai slabă evaluare IPA după ce a fost marcat ca fiind ”roșu”, avertizând producătorul  că ”livrarea cu succes a proiectului pare a fi inaccesibilă”.

”Există probleme majore în ceea ce privește definirea proiectului, programul, bugetul, livrarea de calitate și / sau beneficii, care în acest stadiu nu par a fi gestionabile sau rezolvate. Proiectul ar putea avea nevoie de re-scopificare și  reevaluarea viabilității globale”, au adăugat anchetatorii care au avertizat că  costul  reactoarelor nuclare  a fost de 250 milioane de lire sterline  peste buget.

Proiectul de construcție al submarinelor, care a livrat până acum trei nave de război de tip Astute, a fost evaluat pentru al treilea an consecutiv drept roșu. Raportul IPA precizează: ”Livrarea cu succes a proiectului este îndoielnică, cu riscuri majore sau probleme aparente într-o serie de domenii-cheie. Sunt necesare acțiuni urgente pentru a rezolva aceste probleme și / sau a evalua dacă soluția este fezabilă”.