Vladimir PUTIN către DONALD TRUMP: „Hackerii ruși sunt mult prea buni pentru a fi prinși”
- Simona Stupar
- 25 iulie 2017, 12:55
Vladimir Putin i-a spus lui Donald Trump că hackerii ruși sunt mult prea buni pentru a fi prinși. Iar Trump repetă acum aceste declarații, după cum a confirmat Casa Albă
Vladimir Putin i-ar fi spus lui Donald Trump că dacă hackerii ruși s-ar fi înfiltrat în grupurile democratice, ei ar fi fost mult prea buni pentru a fi detectați.
Iar acum președintele Trump susține exact aceleași lucruri.
Conform New York Times, citat de The Independent, Putin i-a spus președintelui american, în timpul întâlnirii lor de la G20, că „operatorii cibernetici ai Moscovei sunt atât de buni la operațiunile pe computer și la ascunderea lor, încât dacă ar fi intervenit în sistemele Comitetului Național al Partidului Democrat, nu ar fi fost prinși”.
Nu este clar când au fost făcute aceste afirmații, dar cei doi oficiali au avut o întâlnire oficială de două ore, doar cu doi translatori, ministrul rus de Externe Serghei Lavrov și secretarul de Stat, Rex Tillerson. Având în vedere natura summitului, cei doi lideri s-ar fi putut întâlni neoficial de mai multe ori.
De atunci, Trump a vorbit echipei sale despre capacitățile rușilor de a ataca sisteme pe calculator, a spus directorul de comunicare Anthony Scaramucci.
Într-un interviu cu CNN, Scaramucci i-a spus lui Jake Tapper că „cineva” i-a spus că hackerii ruși sunt prea buni pentru a fi prinși. „Știți, cineva mi-a spus mie ieri - nu vă spun cine - că dacă rușii ar fi fost întra-devăr hackerii care au dat naștere acestei situații și ar fi dat publicității acele mailuri, nu ar fi văzut nimeni asta”, a spus Scaramucci. Mai multe servicii secrete din SUA au concluzionat, într-un raport, că hackeri susținuți de Rusia au atacat emailurile managerului de campanie al lui Hillary Clinton, John Podesta, într-un efort de a-l ajuta pe Trump să fie ales președinte.
Președintele a negat în mod repetat acuzațiile, pe care le-a calificat drept „vânătoare de vrăjitoare” din partea FBI, a Congresului și a procurorului special Robert Mueller, care anchetează legăturile echipei lui Trump cu oficialii ruși.