Finanţare. COMUNITATEA ACADEMICĂ va avea ACCES la ultimele NOUTĂŢI ŞTIINŢIFICE internaţionale

Finanţare. COMUNITATEA ACADEMICĂ va avea ACCES la ultimele NOUTĂŢI ŞTIINŢIFICE internaţionale

Accesul la bazele ştiinţifice internaţionale a mediului ştiinţific şi de cercetare românesc va fi simplificat prin decizia de finanţare, în valoare de 41, 4 milioane de euro, din fonduri europene. Contractul a fost semnat de ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, împreună cu ministrul Cercetării şi Inovării, domnul Lucian Georgescu şi Prof. Univ. Dr. Gheor­ghe Popa, preşedintele Asociaţiei Universităţilor, Institutelor de Cercetare Dezvoltare şi Bibliotecilor Centrale Universitare din România ANELIS PLUS, se arată într-un comunicat al Ministerului Dezvoltării Regionale Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE).

“Scopul proiectului este asigurarea accesului la bazele ştiinţifice internaţionale şi creşterea gradului de implicare al mediului de cercetare românesc în reţelele internaţionale de importanţă majoră pentru dezvoltarea ştiinţei şi tehnologiei. În acelaşi timp, acest proiect va contribui la dezvoltarea infrastructurii informaţionale corespunzătoare pentru sprijinirea proiectelor complexe de cercetare”, se arată în documentul citat de Agerpres.

Totodată, ANELIS PLUS 2020 răspunde obiectivului specific de creştere a participării româneşti în cercetarea europeană, facilitând legăturile cu structurile din mediul internaţional', se arată în document.

“Dezvoltarea cercetării şi accesul la cunoaştere este esenţial pentru orice naţiune puternică. Este prima data după 1977 când, pentru comunitatea academică din România, se creează conectarea la bazele de date internaţionale. Doar în acest fel cercetătorii români au acces, în timp real, la literatura de specialitate”, a declarat Plumb.

Ne puteți urmări și pe Google News

La rândul său, ministrul Lucian Georgescu a spus că este vorba despre un proiect unic la nivel naţional, care va permite accesul la rezultatele cercetărilor ştiinţifice publicate în fluxurile principale pentru organizaţiile de cercetare.