Primăria Capitalei a lansat licitaţia pentru 400 de autobuze noi

Primăria Capitalei a lansat licitaţia pentru 400 de autobuze noi

Firea a anunţat că licitaţia pentru noile autobuze Euro 6, cu grad redus de poluare, se va finaliza la jumătatea lunii august.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat ieri că licitaţia internaţională privind achiziţionarea a 400 de autobuze Euro 6, cu grad redus de poluare, a intrat în linie dreaptă, în contextul în care Primăria Municipiului Bucureşti a publicat anunţul pe SEAP. Noile mijloace de transport în comun vor fi dotate cu un sistem performant de încălzire, ventilaţie şi aer condiţionat, un sistem Wi-Fi de conectare gratuită a posesorilor de telefoane mobile, sisteme performante de informare a călătorilor. Firea a anunţat că licitaţia pentru noile autobuze se va finaliza la jumătatea lunii august. „Noile mijloace de transport în comun vor oferi bucureştenilor condiţii moderne şi civilizate de transport în comun, adaptate la standardele europene”, a spus Firea

Vor avea rampe pentru persoanele cu dizabilităţi

De asemenea, noile autobuze vor beneficia de facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi: rampa mecanică pentru persoanele care se deplasează cu cărucior şi difuzoare externe pentru persoanele cu dizabilităţi de vedere. Noile mijloace de transport în comun vor avea şi un sistem de comunicare performant, conectat în timp real cu instituţiile de intervenţie, Salvare, Pompieri, Jandarmerie, pentru un timp de reacţie foarte scurt în cazul unor incidente, dar şi comunicarea cu dispeceratul pentru transmiterea datelor legate de comerţul electronic de titluri de călătorie.

Ne puteți urmări și pe Google News