VESTEA pe care BUCUREȘTENII o așteptau. Licitație cu SURPRIZE

VESTEA pe care BUCUREȘTENII o așteptau. Licitație cu SURPRIZE

După luni de zile de promisiuni, primăria capitalei a reușit să lanseze oficial o licitație pentru cumpărarea unor autobuze noi pentru transportul public.

Astfel, a fost publicat pe SEAP anunțul de lansare a licitației pentru achiziționarea unui lot de 400 de autobuze noi, printre acestea fiind în premieră pentru București, un lot de autobuze de mare capacitate. Astfel, surpriza plăcută pentru utilizatorii transportului public din București este reprezentată de achiziționarea unui lot de 30 autobuze articulate, de mare capacitate, cu lungimea de 18 metri, care vor putea prelua mai mulți călători la sosirea în stație. Noile autobuze vor fi echipate cu aer condiționat și vor avea sisteme pentru informarea călătorilor.

Pe lângă cele 30, mai sunt incluse 50 de autobuze pentru liniile de noapte, de capacitate medie, cu lungimea de 10 metri. De asemenea, majoritatea autobuzelor din lot, 320, vor fi de capacitate normală, cu lungimea de 12 metri, asemănătoare celor ce sunt în circulație în București. Costul celor 400 de autobuze se estimează să fie în jurul sumei de 510 milioane lei, fără TV. Un câștigător va fi anunțat în luna septembrie, iar primele autobuze ar putea ajunge în București la începutul anului 2017.

Ultimele autobuze noi din București au sosit în perioada 2006-2009, când în urma a două licitații, un total de 1000 autobuze Mercedes au intrat în parcul circulant al RATB, toate autobuzele vechi fiind retrase din circulație.

Ne puteți urmări și pe Google News