Între 1 iulie 2017 și 30 noiembrie 2018, bugetarii vor primi așa-numitele vouchere de vacanță, în valoare de 1450 de lei pentru un salariat.
Sumele pentru vacanțele bugetarilor sunt prevăzute în bugetul de stat și alocate în acest scop prin Ordonanța de Urgență a Guvernului, care a fost publicată în Monitorul Oficial pe 30 iunie.
Voucherele de vacanță sunt acordate doar angajaților statului, din bugetul public, și nu pot fi folosite decât la unități de cazare (hoteluri, pensiuni etc.) din România. În plus, doar titularii voucherelor le pot folosi. Dacă este prins altcineva încercând să-și plătească vacanța cu aceste tichete, se consideră că este contravenție și se sancționează cu amendă.
Și vânzarea voucherelor de vacanță este considerată contravenție, la fel acordarea de rest în bani pentru diferența dintre costul cazării și valoarea tichetului.
Tot la contravenții intră diminuarea valorii nominale a voucherelor, dar şi vânzarea, de către agenţiile de turism, a aceluiaşi pachet de servicii achiziţionat cu vouchere de vacanţă la un preţ mai mare faţă cel achitat cu alte mijloace de plată.
După această perioadă, de la 1 decembrie 2018, instiţiile publice le vor acorda bugetarilor vouchere de vacanţă în valoare egală cu salariul de bază minim brut pe ţară, garantat în plată, se mai prevede în actul amintit.
Citește și: Consultare publică privind vaucherele de vacanță. Amenzi pentru nerespectarea regulilor de folosință
Scandalul Tichetelor de vacanță ia amploare. Hotelierii denunță haosul din industria turistică
DRAGNEA a dat drumul la POMENI: „Tichete-cadou şi promisiuni peste tot”
Guvernul Tudose TRECE LA TREABĂ. Are loc PRIMA ȘEDINȚĂ: Ce se află pe ORDINEA DE ZI