Trudeau DESCHIDE porţile Canadei: migranţii primiţi cu braţele deschise

Trudeau DESCHIDE porţile Canadei: migranţii  primiţi cu braţele deschise

Totul se petrece într-un moment istoric deloc favorabil. Noul preşedinte al SUA, Donald Trump, a impus limite severe imigraţiei, în detrimentul mai ales al cetăţenilor din ţările cu majoritate musulmană. În Europa, unii s-au hotărât să reacţioneze cu ziduri şi garduri de sârmă ghimpată pentru a stăvili unda migratorie ca urmare a războaielor şi violenţelor care devastează Orientul Mijlociu.

Mgeni Hamed, Zanzibar-Tanzania: Ceea ce-mi place cel mai mult în Canada este diversitatea. Suntem trataţi în acelaşi fel: nu are importanţă de unde venim şi cărei etnii aparţinem.

Drepturi, siguranţă, multiculturalism. Sunt motivele principale din pricina cărora în fiecare an sute de bărbaţi şi femei aleg Canada ca patrie adoptivă. Cu câteva zile în urmă unii din ei au sărbătorit obţinerea cetăţeniei canadiene. Printre aceştia este şi micuţa Svetlana Grace Joseph, de trei anişori venită de la Mumbai, India, împreună cu familia.

Fardin Naibkhil, emigrat de la Kabul, din Afganistan, venit aici pentru o viaţă mai bună. Farah Morris, din Mauritius, care visează să-şi construiască o carieră şi o viaţă nouă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dar Canada - cum a repetat de multe ori premierul Justin Trudeau - intenţionază să continue să primească migranţii cu braţele deschise, titrează La Repubblica. Din ianuarie circa 3.500 de cereri de azil au fost depuse de către cei care au intrat ilegal în Canada venind din America. Din iunie Canada a creat o viză prioritară dedicată celor cu înaltă specializare cu obiectivul de a obţine avantaje din poziţia intransigentă a SUA. Fotograful Reuters, Mark Blinch, în urmă cu câteva zile a realizat poze celor care au obţinut cetăţenia canadiană, în cursul unei ceremonii ţinută la Mississauga în Ontario: poveşti, speranţe şi dorinţe ale acestor noi cetăţeni ai Canadei.