Învățăturile lui Arsenie Papacioc. "Fata nu este o JUCĂRIE de pat sau de bucătărie"

Învățăturile lui Arsenie Papacioc. "Fata nu este o JUCĂRIE de pat sau de bucătărie"

Arsenie Papacioc, unul dintre cei mai influenți duhovnici ai Bisericii Ortodoxe Române, a lăsat o moștenire prețioasă enoriașilor.

Respectul pe care Arsenie l-a căpătat din partea oamenilor s-a datorat și viziunii diferite pe care acesta l-a avut față de problemele cu care se confruntă românii.

Într-un interviu acordat pentru doxologia.ro, acesta a relatat o întîmplare care, la prima vedere, stîrnește controverse.

"Am cununat odată pe cineva şi când am ajuns la citirea din Apostol unde citeţul spune: «iar femeia să asculte de bărbat», toată lumea s-a uitat la mireasă şi mireasa a plecat capul. Mie nu mi-a convenit acest moment care a stăpânit ceremonia, pentru că fetiţa aceea a fost înjosită în cel mai mare moment din viaţa ei. Dar am tăcut până mi-a venit vremea la cuvânt şi i-am spus: „Am constatat că lumea n-a fost atentă la cuvintele de mai înainte, care spuneau că bărbatul este dator să-şi iubească nevasta. Dragă mireasă, dacă nu te iubeşte, să nu-l asculţi!

Ne puteți urmări și pe Google News

Să nu ne jucăm cu cuvintele! Fata nu e o jucărie de pat sau o jucărie de bucătărie; suntem plini de obligaţii, suntem plini de datorii. Prin urmare, trebuie să vezi într-o iubită de la început, când poţi să judeci – pentru că dacă te-ai îndrăgostit nu mai judeci – nişte lucruri pentru viitor, până la sfârşitul vieţii", a menționat părintele Arsenie Papacioc