Primarul MUSULMAN al Londrei, la aceeași tribună cu TERORIȘTII

Primarul MUSULMAN al Londrei, la aceeași tribună cu TERORIȘTII

Presa britanică a dezvăluit legăturile dintre Sadiq Khan și grupările islamiste radicale, inclusiv teroriștii de pe London Bridge.

Sadiq Khan, primarul musulman al Londrei, a vorbit la o conferință alături de Sajeel Shahid, un militant jihadist care ar fi participat la antrenarea creierului atacurilor teroriste de la 7 iulie 2005 de la Londra, în care au murit 52 de persoane și peste 700 au fosr rănite.

Shahid este antrenorul de la sala de antrenament al lui Khuram Butt, cel care a omorât șapte persoane sâmbătă seara pe Londron Bridge, scrie Daily Mail.

Shahid și Butt au condus cursuri de arte marțiale la o sală de sport frecventată de musulmani din estul Londrei.

Ne puteți urmări și pe Google News

La conferința din 2003, la care au participat de la aceeași tribună Sadiq Khan și Sajjel sgahid, a mai vorbit și Yasser Al-Sirri, condamnat la moarte în Egipt pentru o tentativă de asasinat politic.

La acea conferință, primarul musulman al Londrei de astăzi, a vorbit despre teoriile conspiraționiste din spatele atacurilor teroriste de la 11 septembrie 2001 și a criticat legile anti-teroriste care vizează grupările musulmane.

Conferința, cu titlul „First Captives Conference”, avea drept principal scop să îi sprijine pe deținuții teroriști închiși în închisoarea Guantanamo, scrie ziarul britanic. Aceasta a fost organizată de Islamic Observation Centre, condus de Al-Sirri.

Un purtător de cuvânt al primarului londonez a declarat: „Este o poveste veche. La vremea acelei conferințe, Primarul Londrei era un important avocat pentru drepturile omului și președintele celei mai importante organizații pentru drepurile omului. A vorbi pentru că exact asta era slujba lui.”

După atacul terorist de sâmbătă de pe London Bridge, primarul Sadiq Khan a declarat că „Londra este unul dintre cele mai sigure orașe din lume” și că „oamenii nu trebuie să fie îngrijorați”.