Începe Bac-ul! Tot ce trebuie să știe candidații

Începe Bac-ul! Tot ce trebuie să știe candidații

Emoţii mari pentru absolvenţii clasei a XII-a. Astăzi debutează cel mai greu şi mai important test din viaţa a mii de adolescenți, cu proba orală la Limba română.

Față de anul trecut, elevii care vor dori să conteste notele, vor semna o cerere care prevede că nota iniţială poate fi mărită, dar și scăzută, iar pragul de 0,5 puncte pentru modificarea notei a fost eliminat. Sălile, înțesate cu camere video Vor fi monitorizate cu camere de supraveghere video şi audio sălile în care se desfăşoară examenul, dar şi cele în care se descarcă şi se multiplică subiectele, precum şi cele în care se preiau, se evaluează şi se depozitează lucrările scrise.

Este interzis să se introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoşe etc. Elevii nu pot avea asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încăl- ţăminte, în penare sau în băncile în care sunt aşezaţi, manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, noti- ţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidati etc. Nu sunt permise telefoanele mobile, căştile audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare care permite conectarea la internet.

Ce riscă cei care încalcă regulile Fapta de a nu respecta normele este considerată tentativă de fraudă, iar elevii respectivi nu mai pot participa la probele următoare, fiind declaraţi „eliminaţi din examen”, fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. Și nu mai au dreptul să participe la următoarele două sesiuni ale Bacalaureatului. 

 

Ne puteți urmări și pe Google News