Chris Terhes despre DOCUMENTELE SIPA. “Din ele rezultă modul de lucru al procuraturii neo-sovietice din România post-comunistă”

Chris Terhes despre DOCUMENTELE SIPA. “Din ele rezultă modul de lucru al procuraturii neo-sovietice din România post-comunistă”

Preotul Chris Terhes, scrie pe pagina sa de Facebook un articol foarte interesant în care analizează documentele SIPA, făcute recent publice.

Preşedintele Coaliţiei Românilor din SUA pentru Combaterea Corupţiei, preotul Chris Terhes, a analizat documentele SIPA, în care se vorbeşte şi despre procurorul Ovidius Păun şi modul în care acţiona în trecut.

Acesta, în 1977, a avut un rol foarte important în arestarea unui taximetrist acuzat pe nedrept de uciderea unei tinere.

Tot Ovidius Păun era procuror detaşat şi când “peste 1000 de persoane erau reţinute abuziv în lagăre”. Acesta, alături de alţi procurori, ar fi emis 186 de mandate de arestare.

Ne puteți urmări și pe Google News

“Găsiţi mai jos câteva documente din 2002, din cazul lui Alexandru Lele (cel care a fost anchetat de Panait), din care rezultă modul de lucru în tandem al procuraturii neo-sovietice din România post-comunistă cu serviciile secrete (SRI, ŞIPA, 0215, BCCO, IGP). Notele scrise de mâna sunt "note ŞIPA", unde s-a schiţat o schemă operativă prin care toate rudeniile lui Lele să fie urmărite şi prelucrate prin metode şi mijloace specifice.

Ovidius Păun, procurorul menţionat în solicitarea către SRI a procurorului general, a fost "anchetatorul care în 1977, că procuror al Sectorului 1 delegat la Procuratura Tribunalului Bucureşti, a jucat un rol activ în arestarea taximetristului George Samoilescu (acuzat de uciderea unei tinere în celebrul dosar „Anca”), deşi era complet nevinovat. A fost unul dintre procurorii detaşaţi în perioada mineriadelor la U.M. Măgurele şi Şcoală de Poliţie de la Băneasa. În acele adevărate „lagăre”, peste 1000 de persoane au fost reţinute abuziv, în lipsa oricărui mandat, între 13 şi 16 iunie 1991. Păun a coordonat „trierea” şi, alături de alţi procurori, a emis 186 de mandate de arestare", scris Flux24”, a scris Chris Terhes pe pagină să de Facebook.

Citeşte şi DEZVĂLUIRILE INCENDIARE FĂCUTE DE PROCURORUL ALEXANDRU LELE DESPRE NOTELE INFORMATIVE DIN DOSARELE SIPA