Vineri, 26 mai, la ora 14.30, la standul Bookfest Junior (pavilionul C1, etaj, va avea loc un eveniment dedicat colecției „JUNIOR”, unul dintre cele mai recente proiecte editoriale Polirom
Atelier de lectură & dezbatere cu Ioana Nicolaie și elevii Școlii Germane Hermann Oberth
Cititorii juniori citesc & discută despre:
Prințul din negură, Carlos Ruiz Zafón
Copacul minciunilor, Frances Hardinge
Casa Heap. Primul volum al Trilogiei Iremonger, Edward Carey
Prințul din negură, Carlos Ruiz Zafón
Europa anului 1943 e bîntuită de spectrul războiului, iar familia Carver se hotărăşte să se instaleze într-un orăşel de pe coasta Atlanticului. O pisică neagră şi un orologiu ce măsoară timpul în mod bizar sînt doar primele semne ale unei enigme care se va adînci cu fiecare clipă. Mai multe detalii, aici.
Copacul minciunilor, Frances Hardinge,
Faith Sunderly are paisprezece ani; e o fată curajoasă şi inteligentă – prea inteligentă, poate, pentru vremea în care trăieşte ea, epoca victoriană, cînd femeile trebuie să fie sfioase, modeste şi… să nu-şi pună nici o întrebare. Cînd întreaga familie se refugiază, temporar, pe insula Vane, unde tatăl ei este angajat ca arheolog, fata se trezeşte prinsă într-un vîrtej de aventuri. Mai multe detalii, aici.
Casa Heap. Primul volum al Trilogiei Iremonger, Edward Carey
Clod, din clanul Iremongerilor, suferă de o boală ciudată: aude cum şoptesc obiectele. O furtună e pe cale să se abată asupra Casei Heap, care se înalţă în mijlocul unei mări de gunoaie şi vechituri strînse de prin întreaga Londră, iar Iremongerii devin neliniştiţi şi şoaptele se înteţesc. Cînd Clod o întîlneşte pe Lucy Pennant, o orfană sosită de curînd din oraş, totul se schimbă. Secretele care ţin Casa Heap laolaltă prind să se destrame, dînd la iveală o taină sinistră ce ameninţă să distrugă lumea lui Clod. Mai multe detalii, aici.
Editura Polirom a lansat la finele anului 2016 colecția „Junior”, un proiect editorial ce se adresează juniorilor de toate vîrstele. Aceștia vor găsi aici cărți de aventuri, romane fantasy, cărți ilustrate, semnate de nume mari ale literaturii universale actuale. Elif Shafak, Sophie Kinsella sau Ian McEwan sînt autori deja îndrăgiți de publicul românesc, public care are acum ocazia să-i cunoască și în ipostaza de autori de literatură young adult sau pentru copii. Colecția se adresează unui public tînăr foarte variat, de la elevii de școală primară și pînă la tinerii de orice vîrstă.
Coordonată de Bogdan-Alexandru Stănescu, colecția „Junior” a debutat cu volumele: În căutarea lui Audrey, de Sophie Kinsella, o poveste despre iubire şi încredere la vîrsta adolescenţei; Casa Heap. Primul volum al Trilogiei Iremonger. Cu ilustraţiile autorului, de Edward Carey, ajuns pe lista celor mai bune titluri ale anului 2014 a prestigioasei publicaţii The New York Times Book Review; Viaţa secretă a albinelor, de Sue Monk Kidd, povestea unei tinere orfane care descoperă că dragostea poate fi găsită în cele mai neaşteptate locuri, carte vîndută în peste paisprezece milioane de exemplare, tradusă în treizeci şi şase de limbi și care s-a aflat peste o sută de săptămîni pe lista de bestselleruri a New York Times; Fetiţa căreia nu-i plăcea numele său, de Elif Shafak, cu ilustraţii de Zafer Okur, povestea unei fetițe cu un nume tare ciudat: Mușcată Curgătoare.
„Junior” a continuat cu: Momo, de Michael Ende, un basm‑roman, cu ilustraţiile autorului; Copacul Minciunilor de Frances Hardinge, un roman ce are în centru o fetiţă curajoasă şi inteligentă de 14 ani, aflată pe urmele unui misterios Copac al minciunilor, în încercarea de a dezlega circumstanţele stranii în care a murit tatăl său; Un dar de la motanul Bob, continuarea bestsellerurilor internaţionale Un motan pe nume Bob și Lumea văzută de Bob, de James Bowen, în care autorul își amintește ultimul Crăciun petrecut pe străzi, cîntînd și vînzînd revista The Big Issue alături de fidelul său prieten.
De curînd în colecţia „Junior” au fost publicate noi ediţii ale romanelor ce fac parte din așa-numita Trilogie a întunericului: Luminile din septembrie, Prințul din negură şi Palatul de la Miazănoapte, de Carlos Ruiz Zafón.
În pregătire:
A. Volkov, Urfin și soldații săi de lemn
Veronica D. Niculescu, O vară cu Isidor
Ian McEwan, Visătorul
Edward Carey, Orașul gunoaielor. Partea a doua a trilogiei Iremonger Andy Mulligan, Povestea unui câine
La ediţia din acest an a Salonului Internaţional de Carte Bookfest, Editura Polirom va participa cu peste 1.000 de titluri, toate aflate la reducere (15-20%). La standul editurii (Pavilionul C2, Romexpo), vizitatorii tîrgului vor putea găsi cele mai recente apariţii (fiction şi nonfiction, cca 400 de titluri noi de la ediţia anterioară a tîrgului), titluri-surpriză, literatură pentru copii. Programul complet de evenimente Polirom la Bookfest 2017, aici. Cu excepția celor pentru care se precizează alt loc, toate evenimentele se vor desfășura la standul editurii.
Bookfest Junior se desfășoară în acelaşi timp cu Salonul Internaţional de Carte Bookfest, avînd din acest an un stand special pentru evenimente (Pavilionul C1, balcon). Mai multe detalii, aici.