Mircea Badea îl ATACĂ pe Victor Ponta. Care este diferența între un procuror și un politician?

Mircea Badea îl ATACĂ pe Victor Ponta. Care este diferența între un procuror și un politician?

Mircea Badea a vorbit, joi, despre cazul lui Victor Ponta, care a fost scos de sub urmărire penală într-un dosar de la DNA. Decizia a venit după ce, procurorul Jean Uncheșelu a semnat la sfârșitul lunii martie 2017 ordonanța de clasare a dosarului fostului premier.

„E puțin relevant cine e policiticanul, ci cum a acționat procurorul. Un procuror a decis să-l urmărească penal pe un politician. Doi ani stă acel politician urmărit penal, după care acest procuror își dă seama că e penibil dosarul și renunță.  Diferența dintre un politician și un procuror este că pe politician l-au votat niște oamenii. Pe procuroul ăsta l-a adus șefa sa, numită de președintele României.  Întrebare, acest procuror pățește ceva pentru joaca asta? Nu, pentru că el poate să facă asta”, a spus Badea.

Clasarea vine la aproape doi ani după ce Parlamentul a respins începerea urmăririi penale și la un an după ce Curtea Constituțională a declarat neconstituțional articolul din Codul Penal în baza căruia Ponta era acuzat.

 

Ne puteți urmări și pe Google News