Neculai Onţanu a fost audiat la PARCHETUL GENERAL în dosarul ALEGERILOR

Neculai Onţanu a fost audiat la PARCHETUL GENERAL în dosarul ALEGERILOR

Fostul primar al Sectorului 2, Neculai Onţanu, a fost audiat de procurori în dosarul alegerilor din 2009 ca martor. Acesta s-a prezentat azi la Parchetul General.

"Am fost citat ca martor în acest dosar. Ce am avut de comunicat le-am declarat procurorilor. Declaraţiile pe care le-am făcut sunt confidenţiale. Nu vă pot da alte detalii", a declarat în faţa presei Neculai Onţanu.

Neculai Onţanu este cel de-al doilea personaj care ajunge în faţa anchetatorilor în dosarul alegerilor din 2009. Primul audiat în acest dosar a fost fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea.

Fostul Vicepremier, Gabriel Oprea a afirmat că întâlnirea organizată la el acasă, în timpul alegerilor prezidenţiale din 2009, a fost o “simplă cină”, unde au fost invitaţi şi George Maior, Vasile Dâncu, Anghel Iordănescu, Dan Andronic şi Neculai Onţanu.

Ne puteți urmări și pe Google News

"A fost o simplă cină. Chiar dacă vă dezamăgesc, spun adevărul", a spus Oprea.

"Am precizat şi în intervenţia de joi, chiar cu riscul de a dezamăgi. Atunci, duminică, 6 decembrie, a fost o simplă cină (...) Noi am organizat ziua de naştere sau de sfânt a domnului Onţanu. A fost o cină, s-a servit masa, ne-am uitat la televizor. Normal, i-am spus şi 'La mulţi ani!' domnului Onţanu. V-am spus persoanele pe care eu, Gabriel Oprea, le-am invitat: domnul Maior, domnul Dâncu, domnul Iordănescu, domnul Andronic, domnul Onţanu. Cu riscul de a dezamăgi, a fost o întâlnire informală".

Întrebat cum se va dovedi adevărul în acest caz, Oprea a replicat: "Înţeleg că este şi o comisie, sunt prestări sub jurământ, a fost o cină şi nimic mai mult. Eu am invitat aceste persoane (...) Eu înţeleg momentul, eu înţeleg şi supărările lui Dan Andronic, pot să va spun că şi eu am supărările mele, dar trebuie să spun adevărul. A fost o simplă cină în 6 decembrie şi nimic mai mult", scrie agerpres.ro.

Dan Andronic a declarat că dacă va fi chemat şi el în Dosarul Alegerilor va spune tot ce ştie.

„Eu nu am pronunţat nicio acuzaţie. Eu sunt sătul de procurori, şi în presă, şi în afara presei. Eu nu voi face altceva decât să merg şi să spun ce ştiu. Eu când am ajuns acolo, am intrat şi i-am găsit acolo(n.r. Kovesi, Coldea şi Maior, acasă la Gabriel Oprea)”, a spus Dan Andronic.

Jurnalistul Dan Andronic a scris recent că, în decembrie 2009, în turul doi al alegerilor prezidențiale, înalți demnitari ai statului român, printre care George Maior, Florian Coldea și Laura Codruța Kovesi, au mers acasă la Gabriel Oprea și l-au ajutat pe Traian Băsescu să câștige alegerile în fața lui Mircea Geoană.