Procurorul „Portocală” are insomnii din cauza lui Ponta şi Ghiţă
- Vlad Alexandru
- 19 mai 2017, 00:00
Apar noi stenograme care demonstrează obsesia fostului procuror al DNA Ploieşti, Mircea Negulescu , faţă de fostul premier Victor Ponta şi omul de afaceri Sebastian Ghiţă.
România TV a intrat în posesia unor stenograme uluitoare ce conțin conversații între Negulescu, zis „Portocală”, și omul de afaceri Vlad Constantin, zis și Șomerul.
I-a cerut omului de afaceri să șteargă toate conversațiile avute cu el
Procurorul „Portocală” îi spunea omului de afaceri că nu mai poate să mai doarmă din cauza că „mi-e dor să privesc în ochii unei fete fără să mă gândesc la Ghiță, Ponta, etc”. Mai mult de atât, într-o discuție pe Whatsapp, procurorul Negulescu îl învăța pe omul de afaceri cum să șteargă toate conversațiile pe care le avea cu el. Aceste discuții arată că Negulescu voia cu orice preț să îi prindă pe Ponta și Ghiță. Negulescu mai spunea că vrea să fie un om simplu și să se poată bucura de soare sau de noapte. „Nu mai am viață de familie. Nu mai am liniște. Mi-e dor să stau pe malul unui râu”, i-a spus Negulescu lui Vlad Constantin, conform stenogramelor.
CEDO: Arestarea mediatizată reprezintă încălcarea articolului 8 din Convenție
O decizie a Curții de la Strasbourg aduce din nou în atenția opiniei publice filmările făcute cu cei anchetați, scoși din arest cu cătușele la mâini. CEDO a stabilit clar că aceste imagini aduc atingere dreptului la respectarea vieții private și la imaginea persoanei care a fost filmată cu cătușe la mâini.
Arestarea filmată și difuzarea acesteia fără acordul persoanei arestate constituie o ingerință în dreptul la propria imagine, parte integrantă a conceptului de viață privată. În cauza Popovi împotriva Bulgariei (cererea nr. 39651/11), CEDO a constatat, printre altele, că a fost încălcat art. 8 din Convenție. Cauza privește arestarea excesiv mediatizată a lui Popovi, fost secretar general în cadrul Ministerului de Finanțe. În ceea ce privește acoperirea mediatică a arestării, în speță, atât filmarea arestării reclamantului cât și difuzarea înregistrării au fost efectuate de către serviciul de presă al Ministerului de Interne.