Liberalii ACUZĂ coaliția de guvernare că CIOPÂRȚEȘTE Codul penal

Liberalii ACUZĂ coaliția de guvernare că CIOPÂRȚEȘTE Codul penal

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, este de părere că PSD, ALDE şi UDMR "ciopârţesc" Codul penal. Ea a precizat că modificările aduse acestuia în Comisia juridică a Camerei Deputaţilor sunt "un simulacru".

"Observ că cei de la PSD-ALDE, de mână cu cei de la UDMR, nu se pot abţine să mai ciopârţească câte un pic Codul penal. Sunt incorigibili! Li s-a căşunat să elimine efectiv 'conflictul de interese' din legislaţia penală, prin amendamentele admise în Comisia juridică din Camera Deputaţilor. Ceea ce au pus în loc este un simulacru de text, imposibil de aplicat, adică o reglementare care are acelaşi efect şi dacă există şi dacă nu. Concret, 'minunata' majoritate ne propune azi să nu mai fie nimeni sancţionat pentru conflictul de interese şi nici pentru vreo faptă sinonimă. De dosarele care se mai află în lucru se alege praful, pentru că nu mai există faptă pentru care au fost făcute cercetările", a scris Turcan, pe pagina personală de Facebook. 

Turcan mai susține că judecătorii CCR nu au solicitat eliminarea conflictului de interese.

"Realitatea este, ca şi la OUG 13, că nu a cerut nicăieri CCR eliminarea conflictului de interese. Atunci au operat noaptea, acum operează ziua, doar că în paşi mai mici împotriva sistemului de Justiţie", a spus liderul PNL. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dat raport favorabil, marţi, unui proiect de lege de modificare a Codului penal, înlocuind ''conflictul de interese'' cu sintagma ''folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane''. 

Potrivit amendamentelor adoptate de deputaţii jurişti, titlul articolului 301 din Codul penal se transformă din "conflict de interese" în "folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane''. 

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, miercuri, că Ministerul a elaborat proiectul de lege prin care va fi posibilă confiscarea extinsă a averilor. De asemenea, ministerul a încheiat punerea în acord a codurilor penale cu deciziile CCR.