Soția candidatului prezidențial FRANCOIS FILLON, INCULPATĂ oficial pentru corupție

Soția candidatului prezidențial FRANCOIS FILLON, INCULPATĂ oficial pentru corupție

Soția candidatului prezidențial Francois Fillon a fost inculpată, în contextul anchetei privind ocuparea falsă a unui loc de consilier parlamentar.

Penelope Fillon și-a petrecut întreaga zi de ieri fiind interogată de magistrați. Soțul ei a fost inculpat și el la începutul acestei luni. El este acuzat că a plătit sute de mii de euro familiei sale - soție și doi copii - pentru o muncă pe care nu au făcut-o. Candidatul de centru-dreapta și soția sa de origine galeză neagă toate acuzațiile, scrie BBC. 

Până recent, Fillon a fost favorit în cursa electorală, care are loc în aprilie și mai. Dar fostul premier a ajuns acum în urma liderei Frontului Național Marine Le Pen și a centristului Emmanuel Macron, în alegerile prezidențiale. 

Fillon (63 de ani) trebuie să răspundă acuzațiilor că a aranjat ca soția sa să fie plătită din bani publici ca si asistent parlamentar, pentru o muncă pe care de fapt ea nu a făcut-o, neavând nici măcar legitimație de intrare în Parlament și aproape nimeni nu știa despre această numire.

Ne puteți urmări și pe Google News

El este anchetat și pentru că a plătit copiilor săi, Marie și Charles, când era senator - aceștia au fost plătiți ca avocați ai săi pentru diverse sarcini, dar niciunul dintre ei nu avea calificarea necesară, la acea vreme. 

Practic, Fillon este suspectat de deturnarea fondurilor publice, complicitate la folosirea ilegală a fondurilor, primirea unor foloase necuvenite și nedeclararea completă a averii. Există semne de întrebare și în legătură cu un post pe care doamna Fillon l-a avuit la o revistă literară a unui prieten miliardar al cuplului, pentru care se pare că nu a muncit prea mult.