APOCALIPSA după Kim: Explozia NUCLEARĂ care poate MĂTURA de pe fața pământului REGIMUL din Coreea de Nord

APOCALIPSA după Kim: Explozia NUCLEARĂ care poate MĂTURA de pe fața pământului REGIMUL din Coreea de Nord

Experții de la Phenian pregătesc un test nuclear de o asemenea forță încât ar putea rupe în două Coreea de Nord a lui Kim Jong-un.

Imaginile din satelit ale poligonului de teste nucleare Pung Gye-ri arată că acolo au loc lucrări ample de săpare a unor tuneluri pentru un test nuclear cu o uriașă forță explozivă, scrie 38 North, un site de cercetări al Institutului SUA-Coreea de Sud de la Universitatea Johns Hopkins University’s School of Advanced International Studies.

Deși teoretic există posibilitatea să fie vorba doar de măsuri suplimentare de precauție ale Coreei de Nord, cel mai probabil este că Phenianul pregătește un test nuclear cu o bombă de 282 de kilotone.

Ultimul test nuclear nord-coreean, din septembrie 2016, a avut o putere de 20-30 de kilotone.

Ne puteți urmări și pe Google News

Thae Yong-ho, un fost diplomat nord-coreean, care a defectat anul trecut, a explicat pentru Vocea Americii:

„Testul nuclear pe care Coreea de Nord încearcă să-l facă la Pung Gye-ri va rupe țara în două.”

El afirmă că radiațiile de la o explozie nucleară atât de mare aproape că vor aduce „apocalipsa”.

Thae a sugerat că posibilele distrugeri provocate de o asemenea deflagrație ar putea provoca răsturnarea actualului regim de la Phenian, prin întreruperea comunicațiilor cu restul regiunilor, ceea ce ar duce la slăbirea controlului asupra acestora.

Thae explică:

„Toate drumurile și căile ferate către nord trec prin Pung Gye-ri. Dacă o explozie masivă contaminează regiunea și, în consecință, Phenianul pierde controlul asupra regiunilor de frontieră din provincia Ham Kiong, acolo se va produce o masivă defectare.”

Aceasta ar putea duce la rândul ei la prăbușirea regimului.

Thae Yong-ho spune că Phenianul „nu va renunța niciodată la armele nucleare” și este probabil că va face teste din ce în ce mai mari; totuși, el spune că Coreea de Nord este prea mică, la propriu, pentru astfel de experimente.

Coreea de Nord a anunțat luni că nu este dispusă să discute despre denuclearizare. Kim In-ryong, ambasadorul Phenianului la ONU a declarat:

„Dacă scopul este să ne facă să renunțăm la programul nostru nuclear, atunci Coreea de Nord nu este interesată de un astfel de dialog.”