UE impune IADUL în Grecia: „Drepturile Omului NU se mai aplică!” Iată DOVADA

UE impune IADUL în Grecia: „Drepturile Omului NU se mai aplică!” Iată DOVADA

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a recunoscut că memorandumul impus de UE Greciei se situează în afara Chartei Drepturilor Omului.

Pe 1 decembrie 2016, portugheza Maria Joao Rodriguez, vicepreședinta grupului socialist din Parlamentul European, și germana Jutta Steinruck, coordonatoare pe probleme de muncă, îi scriu lui Jean-Claude Juncker pentru a deplânge faptul că „Grecia a fost forțată de memorandumuri să descentralizeze negocierea colectivă, ceea ce a dus la prăbușirea negocierii colective”. Fapt care a dus la prăbușirea salariilor cu 40%.

Potrivit La Tribune, cele două europarlamentare îl somează pe președintele Comsiei Parlamentare de a asigura ca în Grecia să fie respectată Charta drepturilor fundamentale ale omului, al cărei suporter înfocat Juncker s-a declarat în repetate rânduri.

Grèce droits fondamentaux - Echange lettre PE EC publié par latribune.fr

Dreptul la negociere colectivă este stipulat de articolul 28 din Chartă.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Sistemul actual (din Grecia – n.r.) nu este în conformitate cu Charta Drepturilor Fundamentale, nici cu convențiile Organizației Internaționale a Muncii”, se arată în scrisoarea către Juncker a celor două eurodeputate. „Exercițiul negocierii colective trebuie restaurat.”

Răspunsul, care a venit o săptămână mai târziu, este de-a dreptul șocant: invocând o sentință a Curții Europene de la Luxemburg, președintele CE afirmă că așa-numitul Memorandum of Understanding (MoU) – respectiv condițiile puse de creditorii internaționali (UE, Banca Centrală Europeană și FMI) pentru a  acorda sprijin Greciei – sunt acte ale Mecanismului European de Stabilitate.

Așadar, explică Juncker, prin aplicarea MoU, Grecia nu aplică legea europeană și „în consecință, Charta Drepturilor Fundamentale nu se aplică măsurilor din Grecia (impuse de creditori – n.r.)”.

Cu alte cuvinte, în Grecia, stat membru al Uniunii Europene nu se mai aplică Charta drepturilor omului, considerată sacrosanctă în interiorul Uniunii Europene! Iar acest lucru se face chiar la presiunea și din dispoziția UE și a Băncii sale Centrale (doi din cei trei creditori internaționali, alături de FMI)!

Întrebată în legătură cu această situație, purtătorul de cuvânt a Comisiei, Margaritis Schinas (un grec!!!), a declarat flegmatic că nu are de gând să se lanseze într-un curs de drept constituțional.