Vladimir Putin cere FORȚELOR AERIENE să se pregătească pentru „VREMURI DE RĂZBOI”

Vladimir Putin cere FORȚELOR AERIENE să se pregătească pentru „VREMURI  DE RĂZBOI”

Măsurile de „creștere a pregătirii de luptă” au început deja, președintele rus Vladimir Putin ordonând o verificare rapidă a forțelor armate, conform ministrului Apărării, Serghei Șoigu.

Pe lângă verificarea pregătirii trupelor pentru război, același ordin urmărește să asigure că sistemele sunt gata de luptă, conform agenției TASS.

Aceste pregăriri au început deja, spun miniștrii ruși.

Potrivit deciziei luate de comandantul suprem al forțelor armate, o verificarea rapidă a Forțelor Aerospațiale a început cu evaluarea nivelului de pregătire al agențiilor de control și al trupelor care trebuie să îndeplinească anumite obiective de antrenare pentru luptă”, a spus Șoigu.

Ne puteți urmări și pe Google News

„O atenție specială trebuie acordată alertei de luptă, desfășurării sistemelor de apăarre aeriană pentru război și gruparea aeriană, pregătirea pentru a respinge atacurile”, a mai spus ministrul Apărării, conform The Independent.

Toate aceste pregătiri vin în contextul creșterii tensiunilor dintre Rusia și multe puteri ale lumii. Donald Trump a condamnat campaniile militare ale Rusiei și a fost, pe de altă parte, acuzat că este prea apropiat de liderii ruși, iar Rusia are relații tensionate cu unele state NATO.

Între timp, Rusia a organizat, în ianuarie, cea mai mare desfășurare de forțe în zona arctică de la căderea URSS.

De asemenea, a dezvăluit planuri pentru a-și crește armata, în 2017, inclusiv prin creștere uriașă a numărului de tancuri, vehicule blindate și avioane controlate de companie.