UE va menține presiunea asupra Rusiei până la rezolvarea crizei ucrainene

UE va menține presiunea asupra Rusiei până la rezolvarea crizei ucrainene

Uniunea Europeană trebuie să menţină presiunea asupra Rusiei, pentru a se ajunge la pace în estul Ucrainei, indiferent de poziționarea administrației Trump față de Moscova, au afirmat, ieri, lideri europeni.

Ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, a făcut apel la „menținerea presiunii asupra Rusiei” și a declarat că Regatul Unit „va insista asupra faptului că nu se pune problema unei relaxări a sancțiunilor”, impuse din 2014 Moscovei şi apropiaţilor preşedintelui Putin.

Nu contează ce spune Trump

„Avem o politică clară şi bine formulată în privinţa Rusiei şi ea va continua, având puțină importanț ă gesturile noii administrații american e față de pre ședintele rus’’, a dat asigurări și Alfonso Dastis, ministrul spaniol de Externe.

În ceea ce priveşte conflictul din Ucraina, „avem o politică bine definită, trebuie respectate acordurile de la Minsk”, a afirmat Dastis, adăugând că, „atunci când va exista un progres net în legătură cu acordurile de la Minsk, se pot reconsidera sancţiunile”.

Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politică de securitate, Federica Mogherini (foto) a fost întrebată, ieri, despre declaraţia liderului SUA, Donald Trump, în privința relansării relaţiilor cu Vladimir Putin. „Nu mă pot exprima în legătură cu punctul de vedere al administrației americane, dar pot să spun care este cel al Uniunii Europene”, a subliniat ea, conform AFP, citată de Agerpres.