Comisia Europeană regretă demisia negociatorului britanic cu UE

Comisia Europeană regretă demisia negociatorului britanic cu UE

Comisia Europeană regretă demisia „surprinzătoare” a ambasadorului britanic la Uniunea Europeană, Ivan Rogers, pe care îl consideră un interlocutor „foarte profesionist, foarte informat, deși nu întotdeauna comod”.

 Natasha Bertaud, purtătoare de cuvânt a Executivului european, întrebată despre demisia diplomatului britanic, anunţată marți, l-a descris pe Ivan Rogers ca pe diplomat care a apărat întotdeauna cu loialitate interesele guvernului său”.

Cu trei luni înainte de negocieri

Anunţul demisiei ambasadorului Rogers vine cu mai puţin de trei luni înaintea declanşării procedurilor de ieşire a Marii Britanii din UE.

Ne puteți urmări și pe Google News

Premierul britanic, Theresa May, a dat asigurări că va activa Articolul 50 al Tratatului de la Lisabona până la finalul lunii martie, după care urmează perioada de doi ani, la sfârșitul căreia Marea Britanie nu va mai fi membră a Uniunii Europene.

Ivan Rogers, numit în noiembrie 2013 de fostul premier David Cameron, este un bun cunoscător al dosarelor europene și ar fi avut un rol important în negocierile privind Brexitul.

Rogers a vorbit despre lipsa de experiență a negociatorilor Londrei şi a recomandat echipei sale de la Bruxelles să combată „argumentele nefondate şi raţionamentele confuze”.