PROTESTEde stradă masive la TEHERAN. „Primăvara arabă” şi în IRAN?

PROTESTEde stradă masive la TEHERAN. „Primăvara arabă” şi în IRAN?

Sute de studenţi iranieni au manifestat duminică la Teheran, pentru a doua zi consecutiv, o mişcare de protest rară într-o universitate islamică, după moartea a 10 persoane într-un accident de autobuz în campusul universitar, potrivit agenţiei de ştiri Irna, relatează AFP.

Purtând fotografii ale victimelor, studenţii de la Universitatea Islamică Azad, din Teheran, s-au adunat lângă instituţie, a indicat agenţia de presă iraniană.

Ei au cerut demisia preşedintelui consiliului de administraţie al universităţii, Ali-Akbar Velayati, a indicat agenţia Borna, care depinde de Ministerul Sportului şi Tineretului.

Marţi, un autobuz care transporta 30 de studenţi pe un drum de munte din campusul Universităţii islamice Azad, în nord-vestul Teheranului, a ieşit de pe carosabil şi a lovit un stâlp de beton.

Ne puteți urmări și pe Google News

Şapte persoane au murit pe loc în urma impactului, potrivit televiziunii oficiale.

Mai mulţi oficiali au fost concediaţi ca urmare a accidentului, iar unii au fost arestaţi, a declarat miercuri universitatea pentru agenţia semi-oficială Isna. Pe reţelele sociale, oamenii au semnalat gradul de uzură avansat al autobuzelor şi întreţinerea necorespunzătoare a universităţii, transmite Agerpres.