Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă, ședință sub vâsc

Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă, ședință sub vâsc

Președintele Klaus Iohannis se va întâlni cu premierul Viorica Dăncilă, astăzi, în ședința CSAT, unde se va discuta despre numirea unui nou șef al Statului Major al Apărarii.

Cu doar câteva zile înainte de preluarea președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene, Guvernul României are doi miniștri care nu au mai dorit să fie în funcție. Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării, și Lucian Șova, ministrul Transporturilor, au fost remaniați de Dăncilă, apoi au demisionat, însă Iohannis nu i-a eliberat din funcție. Nici după decizia CCR de zilele trecute care spune că „Preşedintele României urmează să emită de îndată decretele de constatare a vacantării celor două funcţii de ministru”, șeful statului nu a luat o hotărâre, dar a spus că ar putea lua o decizie cu privire la revocarea și numirea miniștrilor Dezvoltării și Transporturilor, „după Crăciun sau cel târziu după Revelion”. Premierul a declarat, ieri, că va profita de întâlnirea cu președintele și speră că se vor lămuri lucrurile cu cele două portofolii până la preluarea președinției Consiliului UE.

 

Scaunul președintelui

După ce săptămâna trecută au avut loc două ședințe de Guvern, Executivul a programat o nouă întrunire și pentru ultima zi lucrătoare din an. Harnici, pe ultima sută de metri, guvernanții vor discuta astăzi proiectul de lege pentru acceptarea Deciziei UE de modificare a Actului privind alegerea membrilor Parlamentului European prin vot universal direct și vor adopta mai multe proiecte de hotărâri ce vizează unele imobile din domeniul public. Săptămâna trecută președintele a participat la prima ședință de Guvern pe care a și prezidat-o, însă nu s-a prezentat și la a doua, deși anunțase că va merge la toate întrunirile Executivului. Oricum, scaunul pentru șeful statului era pregătit lângă premier. Președintele speră că prin aceste mișcări va reuși să evite adoptarea unei Ordonanțe de Urgență în domeniul Justiției. Cum ordinea de zi se poate modifica, și președintele se poate decide să participe la întrunirea Guvernului de astăzi.

 

Ne puteți urmări și pe Google News