Deschide uşa creştine, un sondaj vine la tine! Papa are alte priorităţi. Editorial de Cătălin Pena

Deschide uşa creştine, un sondaj vine la tine! Papa are alte priorităţi. Editorial de Cătălin Pena

Minunea de Crăciun s-a petrecut anul ăsta în Marea Britanie, ţară în care marxismul de tip nou face ravagii, şi nu de azi, de ieri. Bună dimineaţa, dragă guvern al Majestăţii Sale! Nu ştiu dacă executivului Theresei May i se trage de la Brexit sau de la caltaboşi, dar ieri i s-a revelat că sute de milioane de creştini sunt persecutaţi în lume.

Drept urmare, potrivit unui comunicat de presă, a comandat un studiu independent asupra persecuţiilor care îi vizează pe creştini pentru a descoperi paşi concreţi prin care îi poate susţine pe practicanţii acestei religii despre care se spune – atenţie, vă rog, la nuanţă - că a fost vizată de o creştere dramatică a violenţelor la nivel mondial.

Probabil că după ce studiul va fi gata, se va constitui o comisie care, în tradiţia parlamentarismului dâmboviţean, să îngroape problema, iar guvernanţii planetei să-şi vadă liniştiţi de metisarea Europei, în spiritul progresismului şi în deplină corectitudine politică.

După ce a aflat, nu se ştie de unde, că circa 215 milioane de creştini din întreaga lume s-au confruntat cu persecuţiile din cauza credinţei lor anul trecut, femeile şi copii creştini fiind în special vulnerabili şi deseori supuşi violenţelor sexuale, iar , în medie, 250 de creştini au fost ucişi lunar din cauza credinţei lor, ministrul britanic de externe Jeremy Hunt a ajuns la concluzia că “foarte des persecutarea creştinilor este un semnal timpuriu de alertă privind persecutarea oricărei minorităţi”. Aha, mi-a venit inima la loc, deci nu despre creştini e vorba, ci despre „minorităţi”. Săracele minorităţi sexuale şi musulmane, ce o să se descopere că îndură ele pe bătrânul continent mi-e şi frică să gândesc.

Ne puteți urmări și pe Google News

Studiul va întocmi o hartă cu persecuţiile care îi vizează pe creştini în ţări cheie din Orientul Mijlociu, Africa şi Asia, va analiza sprijinul britanic şi va recomanda un răspuns politic comprehensiv, a precizat guvernul de la Londra, fără a lăsa impresia că e interesat de prigonirea creştinismului chiar la ei acasă sau în prea corecta politic şi iubitoare de islam şi LGBT Uniune Europeană.

Oricum, guvernul britanic a arătat, măcar, că nu a uitat de tot că pe lume există şi creştini. Pe când cel mai progresist papă care a existat vreodată la Vatican, socialistul Francisc, în tradiţionalul mesaj „Urbi et orbi”, transmis cu ocazia Crăciunului, s-a referit la problemele de oriunde altundeva, din Siria şi Yemen până în Coreea, numai din Europa nu. Marţi, din balconul Basilicei Sfântul Petru a spus: „Urarea mea de Crăciun fericit este un apel la fraternitate. Fraternitate între oameni de toate naţionalităţile şi culturile. Fraternitate între oameni cu idei diferite, dar capabili să se respecte şi să se asculte unii pe alţii. Fraternitate între oameni de diferite religii. Iisus a venit să arate faţa Domnului tuturor celor care Îl caută”. E de mirare cum nu le-a spus direct creştinilor europeni: Lăsaţi-i pe imigranţi în casele voastre!

Însă a făcut-o în urmă cu vreo trei ani, când Sanctitatea Sa îndemna toate parohiile din Europa să primească câte o familie de refugiaţi: „Îndemn parohiile, comunităţile religioase, mănăstirile şi sanctuarele din toată Europa să primească câte o familie de refugiaţi”.

Se prea poate ca între timp să fi aflat de la guvernul Reginei de cei 215 milioane, dar nu pare prea impresionat. Dumnezeu să ne ajute!