La începutul anilor ’90, românii au avut halucinaţii de la halvaua contaminată cu „Aconitum napellus”

La începutul anilor ’90, românii au avut halucinaţii de la halvaua contaminată cu „Aconitum napellus”

În numărul din 15 decembrie 1994 al ziarului „Evenimentul zilei”, jurnalista Maria Timuc publica o ştire din care aflăm că Inspectoratul de Poliţie Sanitară şi Medicină Preventivă din Ministerul Sănătăţii a decis să adune toate loturile de halva din România.

Motivul? Nici mai mult, nici mai puţin decât faptul că halvaua, îndeosebi cea fabricată la Iaşiul acelor vremuri, era contaminată cu o substanţă care provoca halucinaţii vizuale. „Astfel, persoanele care consumă halva contaminată au halucinaţii vizuale[…] şi îşi revin după numai trei sau patru ore de la consumarea produsului ”, a scris Maria Timuc.

 

INFO

Ne puteți urmări și pe Google News

Maria Timuc a lucrat ca redactor la „Evenimentul zilei”, apoi o perioadă la ziarul Naţional. În prezent, semnatara ştirii este autoare de cărţi.