A venit GERUL! EFECTELE DEVASTATOARE ale FRIGULUI asupra organimsului nostru. Românii SUNT ÎN PERICOL

A venit GERUL! EFECTELE DEVASTATOARE ale FRIGULUI asupra organimsului nostru. Românii SUNT ÎN PERICOL

Un studiu efectuat de cercetătorii chinezi arată că temperatura optină pentru organismul uman este ea de 22,8 grade Celsius, valorile care sunt peste sau sub această temperatură fiind asociate cu o creștere a riscului de deces sau a apariției unei afecțiuni.

Temperaturile mai scăzute de 22,8 grade au efecte mai grave și de mai lungă durată față de valorile de temperatură mai ridicate, susțin cercetătorii chinezi.

Studiul arată că peste 1,8 milioane de oameni au murit din cauze non-accidentale, în perioada 2013-2015 în 272 de orașe din China din cinci zone climatice diferite.

Decesele au survenit pe fondul afecţiunilor cardiovasculare, respiratorii, boală coronariană, accidente vasculare cerebrale şi boală pulmonară obstructivă cronică, informează Agerpres.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News

În urma studiului s-a descoperit că 14,33% dintre decese au fost asociate cu temperaturile ridicate sau scăzute. Dintre acestea, frigul moderat şi căldura moderată au fost asociate cu cel mai mare risc - 10,49%, respectiv 2,08%.

Kan Haidong, principalul autor al studiului, susține că efectele frigului asupra sistemului cardiovascular sunt asociate schimbărilor la nivelul sistemului nervos autonom, tensiunii arteriale şi răspunsului inflamator.