Cum arată bradul ”made in Italy” adus să împodobească centrul Timișoarei. FOTO în text

Cum arată bradul ”made in Italy” adus să împodobească centrul Timișoarei. FOTO în text

Primăria Timișoara a plătit peste 7.000 de euro pe un brad de Crăciun care a fost adus tocmai din Italia. Pomul a ajuns joi în capitala Banatului și a fost instalat în Piața Victoriei din centrul orașului. A fost nevoie de o macara pentru a-l pune în poziție verticală.

Este vorba de un brad natural, de o înălţime de aproximativ 14 metri, conform decralațiilor viceprimarului Dan Diaconu. Bradul a fost achiziționat din Italia deoarece, spun edilii timișoreni,  în țară nu s-a găsit unul așa impunător. Pe lângă costul arborelui, municipalitatea a avut de suportat și cheltuieli cu transportul agabaritic.

Acesta va fi împodobit cu led-uri, și urmează să fie aprins, în mod festiv, de Ziua națională la ora 19,40.

Zilele trcute, primarul Nicolae Robu a explicat presei de ce s-a optat penturt cumpărarea unui brad din străinătate. ”Este și greu să găsești un pom de Crăciun frumos. Nu e de unde. Au fost prin Caraș-Severin, nu știu pe unde, și nu au găsit nimic mulțumitor. Cei pe care i-au găsit sunt asimetrici, n-au găsit niciunde, efectiv. Anul trecut am avut un pom din curtea cuiva, acum doi ani a fost găsit de domnul Bere (Adrian Bere, directorul Direcției de Mediu din cadrul Primăriei Timișoara – n.r.) pe nu știu ce coclauri”, a spus Robu. Primarul a mai menționat că acesta s-ar putea să fie ultimul an în care se mai cumpără brad natural pentru Târgul de Crăciun, pe viitor dorindu-se a se construi unul din plastic, care să fie folosit mai mulți ani.

Ne puteți urmări și pe Google News