Noul ministru al Muncii îl contrazice pe Eugen Teodorovici: „În 2019, pensiile se vor plăti şi prin Poşta Română”

Noul ministru al Muncii îl contrazice pe Eugen Teodorovici: „În 2019, pensiile se vor plăti şi prin Poşta Română”

Plata pensiilor doar pe card nu se va produce într-un viitor prea apropiat, aşa cum se vehicula în urmă cu o lună, imediat după declarația ministrului de Finanțe, Eugen Teodorovici, care afirma că îşi doreşte ca statul să nu mai dea 600 de milioane lei anual pentru expedierea pensiilor prin Poșta Română.

Ministrul de Finanțe declara, la vremea respectivă, că cei 600 de milioane lei care sunt cheltuiți anual pentru expedierea pensiilor prin Poșta Română pot fi distribuiți administrațiilor locale pentru investiții. Proaspăt înscăunat în fotoliul de ministru al Muncii, Marius Budăi l-a contrazis pe şeful Finanțelor şi a declarat, la puțin timp după investire, că pensionarii vor avea opțiunea de a decide în continuare dacă vor să încaseze banii prin intermediul băncilor, pe card, sau de la oficiile poştale. „Cu siguranță va continua acest mod de a plăti pensiile prin cont, pensionarii ridicând banii de la bancomate, dar va continua şi plata prin Poşta Română. În ultima şedință de Guvern am mărit cuantumul sumei plătite către Poşta Română pentru serviciile noastre. Pensionarii vor avea opțiunea de a alege“, a afirmat Marius Budăi. În condițiile în care Casa Națională de Pensii se află în subordinea Ministerului Muncii, oficialul susține că acest din urmă minister este singurul în măsură să inițieze un astfel de proiect, de natură să elimine poştaşii din ecuația plății pensiilor. „Nu cred că vreun oficial din ministerul Muncii a spus aşa ceva. Nu pot să cred”, a subliniat noul şef de la cârma Ministerului Muncii, făcând referire directă la afirmația lui Eugen Teodorovici. În prezent, din cei 5,3 milioane pensionari cărora Casa Națională de Pensii Publice le plătește pensiile, 3,2 milioane încasează drepturile prin Poșta Română, iar 2,17 milioane prin intermediu a 22 de bănci, printre care cele mai importante sunt CEC, BCR și BRD, fiecare având arondați 380 mii - 409 mii pensionari.

Legea Pensiilor, în dezbatere la Senat

„Discutăm despre stadiul implementării legii nr. 221/2018. Această lege are un interval de 12 luni de punere în practică, de când a intrat în vigoare, 3 octombrie 2018 – 3 septembrie 2019. În acest interval de timp se recalculează aceste pensii, se acordă drepturi tuturor beneficiarilor începând cu 1 octombrie 2018”, a spus Ministrul Muncii care a dat asigurări că legea pensiilor va fi adoptată în varianta în care a fost propusă. „Legea este la dezbatere în Senat. Acolo, luni, se va da votul final, după care va intra la dezbatere, la Comisia pentru Muncă din Camera Deputaților. Este exact ceea ce am promis în programul de guvernare, și anume mai mult respect pentru părinții și bunicii noștri”, a mai punctat Marius Budăi.

Ne puteți urmări și pe Google News
 
 
G
M
T
 
 
Detectați limbaAfrikaansAlbanezăAmharicăArabăArmeanăAzerbaijanăBascăBengaliBielorusăBirmanăBosniacăBulgarăCatalanăCebuanăCehăChichewaChineză SimpChineză TradCoreeanăCorsicanăCreolă HaitianăCroatăDanezăEbraicăEnglezăEsperantoEstonăFilipinezăFinlandezăFrancezăFrizonăGalezăGalica scoțianăGalicianăGermanăGreacăGruzinăGujaratiHausaHawaiianăHindiHmongIdişIgboIndonezianăIrlandezăIslandezăItalianăJaponezăJavanezăKannadaKazahăKhmerăKirghizăKurdăLaotianăLatinăLetonăLituanianăLuxemburghezăMacedoneanăMaghiarăMalaezăMalayalamMalgaşăMaltezăMaoriMarathiMongolăNeerlandezăNepalezăNorvegianăPashtoPersanăPolonezăPortughezăPunjabiRomânăRusăSamoanăSârbăSesothoShonăSindhiSinghalezăSlovacăSlovenăSomalezăSpaniolăSuedezăSundanezăSwahiliTadjicăTamilTeluguThailandezăTurcăUcraineanăUrduUzbecăVietnamezăXhosaYorubaZulu
 
AfrikaansAlbanezăAmharicăArabăArmeanăAzerbaijanăBascăBengaliBielorusăBirmanăBosniacăBulgarăCatalanăCebuanăCehăChichewaChineză SimpChineză TradCoreeanăCorsicanăCreolă HaitianăCroatăDanezăEbraicăEnglezăEsperantoEstonăFilipinezăFinlandezăFrancezăFrizonăGalezăGalica scoțianăGalicianăGermanăGreacăGruzinăGujaratiHausaHawaiianăHindiHmongIdişIgboIndonezianăIrlandezăIslandezăItalianăJaponezăJavanezăKannadaKazahăKhmerăKirghizăKurdăLaotianăLatinăLetonăLituanianăLuxemburghezăMacedoneanăMaghiarăMalaezăMalayalamMalgaşăMaltezăMaoriMarathiMongolăNeerlandezăNepalezăNorvegianăPashtoPersanăPolonezăPortughezăPunjabiRomânăRusăSamoanăSârbăSesothoShonăSindhiSinghalezăSlovacăSlovenăSomalezăSpaniolăSuedezăSundanezăSwahiliTadjicăTamilTeluguThailandezăTurcăUcraineanăUrduUzbecăVietnamezăXhosaYorubaZulu  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Funcția de vorbire este limitată la 200 de caractere
 
 
Opţiuni : Istoric : Feedback : Donate Închidere