REDUCEREA contribuţiei la PILONUL II, atacată la CCR

REDUCEREA contribuţiei la PILONUL II, atacată la CCR

Reducerea contribuţiei la Pilonul II va fi atacată la Curtea Constituţională. Curtea de Apel Bucureşti a admis cererea înaintată de o persoană fizică, urmând ca CCR să hotărască dacă măsura încalcă Constituţia.

Curtea Constituțională va fi sesizată cu privire la excepția de neconstituționalitate a unui articol din OUG 82/2017 prin care Executivul a redus la 3,75%, de la 5,1%, contribuția la fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II), măsură cu impact negativ asupra viitoarelor pensii private ale celor 7 milioane de salariați.

Sesizarea va fi inițiată în urma unei hotărâri a Curții de Apel București, care a admis cererea înaintată de o persoană fizică.

În situaţia în care Curtea Constituțională admite excepția de neconstituționalitate, Guvernul va fi obligat să revină asupra măsurii de reducere a contribuției la Pilonul II și să readucă procentul la nivelul anterior, respectiv la 5,1%.

Ne puteți urmări și pe Google News

Asociația pentru Pensiile Administrate Privat din România susţine că prin reducerea contribuției, care, conform legii, ar fi trebuit să ajungă la 6% încă din 2016, pensiile actualilor salariați și, implicit, contributori la Pilonul II vor fi afectate semnificativ pe termen lung, scrie profit.ro.