Liberalii nu risipesc singurul glonț pe care îl au pe moțiunea scrisă de PMP

Liberalii nu risipesc singurul glonț pe care îl au pe moțiunea scrisă de PMP

„Evenimentul zilei” a intrat în posesia textului moțiunii de cenzură redactată de PMP și trimisă la PNL și USR. Documentul, structurat pe mai multe capitole, face o analiză dură a Guvernului Dăncilă începând cu „Criza de credibilitate a României în relațiile internaționale”.

 Deși a trecut aproape o săptămână de când președintele PMP, Eugen Tomac, a trimis textul, nu i s-a dat atenție nici măcar cu o confi rmare de primire. Atât liberalii, cât și USR vor să dea jos guvernul, dar fi ecare vrea să o facă altfel decât cu mâna popularilor; vor să scrie propriul text.

În textul moțiunii, care se numește „Guvernul Dăncilă - o binecuvântare pentru Liviu Dragnea, un blestem pentru români”, PMP arată punctele vulnerabile ale actualei guvernări, greșelile făcute atât de plan intern, cât și internațional:

● Prin discursul ținut luna trecută în Parlamentul European, Viorica Dăncilă s-a făcut încă o dată de râs, de data aceasta în fața întregii Europe, făcând, în același timp, deservicii uriaşe României.

● Discuţia privind mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim este contraproductivă.

● PSD a distrus orice șansă a României de a scăpa de MCV și de a intra în Schengen.

● Actualul Guvern are o mare problemă după ce a reprimat brutal protestul pașnic din 10 august.

● Criza pestei porcine afri cane este cea mai bună demon strație a faptului că Liviu Dragnea și acoliții săi guvernează România în interes personal, mai precis folosesc guvernarea pentru propria lor protecție penală și, evident, pentru profit.

● Situația dezastruoasă a absorbției fondurilor europene constituie, în sine, un motiv suficient de demitere a guvernului Dăncilă.

● Guvernul Dăncilă trebuie să plece deoarece e la un pas să pună economia țării pe butuci. Economia României se află într-un proces de aterizare forţată, ea fiind susţinută, în acest moment, doar de împrumuturi externe masive și de artificii prin care se măresc artificial încasările bugetare şi rulajul banilor.

● Guvernul Dăncilă trebuie demis cât mai urgent deoarece mediul de afaceri din România arată astăzi ca un peisaj apocaliptic dezolant, în care puținii supraviețuitori sunt terorizați de pesediștii aflați la putere cu schimbări legislative și fiscale cărora nimeni nu le mai poate ține ritmul.

Toate aceste puncte sunt explicate în detaliu, în textul moțiunii.

Liderul PMP, Eugen Tomac, a declarat, ieri, pentru „Evenimentul zilei”, că nu a primit niciun răspuns și că este dezamăgit de lipsa de reacție a colegilor din Opoziție. De la USR am aflat că încă nu au reușit să citească textul.

În schimb, liberalii sunt mult mai tranșanți. Surse politice din partid susțin că vor să facă un alt text și că vor depune moțiunea când consideră ei că este oportun.

Senatoarea Alina Gorghiu spune că „Opoziția are un singur glonț de tras” și trebuie așteptat cel mai bun moment.

Liberalii mai fac un calcul în legătură cu persuasiunea unor lideri liberali care i-ar putea determina pe nemulțumiții din Coaliție să voteze alături de Opoziție.