Cifre ÎNGRIJORĂTOARE. Câte MILIOANE de ROMÂNI se află în DIASPORA. Puțini dintre ei se vor întoarce în țară

Cifre ÎNGRIJORĂTOARE. Câte MILIOANE de ROMÂNI se află în DIASPORA. Puțini dintre ei se vor întoarce în țară

Directorul executiv al Asociației Internaționale a Inreprinderilor Creative din Belgia, Cezar Caleap, a declarat, în cadrul unui workshop, că numărul românilor plecați în străinătate este de aproximativ șapte milioane.

Caleap a declarat că în multe țări europene românii au devenit prima comunitate.

„E adevarat că Belgia sau Bruxelles-ul nu sunt atât de ofertante din punct de vedere al business-ului, dar ce vreau să spun este că avem acolo diaspora românească, este prima comunitate după belgieni. Nu știu dacă este o bucurie. Diaspora românească este prima comunitate și în Italia, și in Spania, și in Anglia și începe să nu mai fie în România.”, a declarat Caleap.

El a mai spus că din cei șapte milioane de români plecați, nu crede că se vor mai întoarce în țară nici 10%.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Ce știu este că, în realitate, avem aproape 7 milioane de români plecați în străinătate, din care nu cred că se vor mai întoarce 10% în România, să fim conștienți de asta.

În statisticile de la Ministerul de Externe am fost surprins să văd că avem români în Japonia, America de Sud și vorbesc despre cifre reale, ale celor cu rezidență, în număr de 5 milioane, lucru care nu se comunică la noi corect. De asemenea, cel puțin două milioane de români sunt într-un du-te vino”, a declarat Caleap, conform ziare.com.