Omul lui Soros vrea șefia Comisiei Europene. Guvernul ungar reacționează

Omul lui Soros vrea șefia Comisiei Europene. Guvernul ungar reacționează

Grupurile politice din Parlamentul European au început să-și anunțe deja candidații pentru șefia CE. Popularii europeni, cel mai mare grup din Parlamentul European, au cele mai mai șanse să dea numele următorului președinte al Comisiei, dacă își păstrează majoritatea și în următoarea legislatură.

Până acum, Manfred Weber, liderul PPE, şi Alexander Stubb, care aparține aripii liberale a PPE şi este un apropiat a lui George Soros, au anunțat că vor să candideze.

 

Ungaria a întărit ideea că îl va susține pe Weber în cursă, deoarece

Stubb a fost una dintre cele mai puternice voci care a cerut sancțiuni împotriva Budapestei, și chiar excluderea lui Orban din familia politică, spre diferență de Weber, care a sprijinit sancţiunile, dar s-a exprimat împotriva excluderii lui premierului.

  „Dacă Viktor Orban nu va respecta valorile PPE, atunci trebuie să părăsească'' această familie politică” a declarat Stubb, potrivit Agerpres, care citează MTI. Guvernul ungar a susținut că atacurile politice contra sa sunt cauzate de refuzul de a susţine politica „liberalilor” privind „imigraţia”.   „Alexander Stubb este candidatul aripii liberale a PPE şi are o excelentă relaţie personală cu George Soros. Fidesz aparţine aripii creştin-democrate a PPE şi motivul pentru care Ungaria este atacată şi criticată este acela că Viktor Orban şi Fidesz nu susţin politica aripii liberale privind imigraţia'', conform aceleiași surse.

 

 

Alegerile europarlamentare din 2019 vor aduce și numele următorului președinte al Comisiei Europene, cel care îi va lua locul lui Jean-Claude Juncker.