SFÂRŞITUL LUMII poate fi generat de OTRAVA SUPREMĂ. Zecii de mii de tone, în fiecare an… Breaking news internaţional

SFÂRŞITUL LUMII poate fi generat de OTRAVA SUPREMĂ. Zecii de mii de tone, în fiecare an… Breaking news internaţional

Descoperirea unei găuri în stratul de ozon, acum trei decenii, a fost una din cele mai semnificative realizări în domeniul mediului din timpurile moderne. Stratul de ozon din atmosfera Pământului absoarbe Descoperirea unei găuri în stratul de ozon, acum trei decenii, a fost una din cele mai semnificative realizări în domeniul mediului din timpurile moderne. Stratul de ozon din atmosfera Pământului absoarbe cea mai mare parte din razele ultraviolete care vin de la Soare, iar breşa, descoperită deasupra Antarcticii, amenintă atăt ecosistemul, cât şi viaţa de pe Terra.

În urmă cu trei decenii a fost descoperită o gaură în stratul de ozon al Pământului. Stratul de ozon absoarbe cea mai mare parte din razele ultraviolete care vin de la Soare, iar breşa, descoperită deasupra Antarcticii, amenintă atăt ecosistemul, cât şi viaţa de pe Terra

Studiile efectuate de cercetători au arătat că tetraclorura de carbon (CCl4) este produsul chimic care contribuie la distrugerea stratului de ozon.

Compusul chimic, tetraclorura de carbon (CCl4), contribuie la distrugerea stratului de ozon al Pământului, care ne protejează de razele ultraviolete ale Soarelui. Ca rezultat, producţia acestui compus chimic a fost interzisă în lume în anul 2010 în utilizări care ar rezulta în eliberara sa în atmosferă. Totuşi, studiile recente au arătat că emisiile globale de tetraclorură de carbon nu au scăzut aşa cum era de aşteptat, iar 40.000 de tone sunt încă eliberate în fiecare an, potrivit descoperă.ro

Ne puteți urmări și pe Google News

Originea acestor emisii a reprezentat un subiect important de dezbatere pentru mulţi cercetători. Alături de colaboratorii din Coreea de Sud, Elveţia, Australia şi SUA, cercetătorii de la Universitatea din Bristol au dorit să cuantifice emisiile din estul Asiei.

Pentru a realiza acest lucru, au folosit seturi de date ale concentraţiei din atmosferă şi de la nivelul solului de lângă Peninsula Coreeană şi două modele care simulează transportul gazelor prin atmosferă.

Rezultatele, publicate în jurnalul Geophysical Research Letters, au arătat că circa jumătate din emisiile globale lipsă de tetraclorură de carbon provin din estul Chinei între 2009 şi 2016.