Transplant de cord reușit, la Târgu Mureș

Transplant de cord reușit, la Târgu Mureș

Medicul Horațiu Suciu, șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş, a anunţat, ieri, efectuarea celui de-al cincilea transplant de cord realizat anul acesta în România.

Asta după ce, cu o zi înainte, Agenția Națională de Transplant anunțase o prelevare de organe de la un donator în vârstă de 21 ani aflat în moarte cerebrală în urma unui traumatism cranio-cerebral, internat în Spitalul Județean Baia - Mare. În urma acestei prelevări, un număr de 5 persoane au beneficiat de transplant de organe: pulmonar, renal (2 persoane), de cord și hepatic.

Transplantul de cord, realizat de medicul Horațiu Suciu, i-a salvat Piața unui pacient care era în așteptare de mai bine de un an. „Cordul a venit cu un elicopter SMURD la Târgu Mureş. Receptorul este un tânăr de 36 de ani, din Piatra Neamţ, pacient aflat de aproximativ un an pe lista de aşteptare”, a declarat Horaţiu Suciu.

Medicul spune că Centru de Transplant din Tg. Mureș este singurul din România, prea puțin pentru o țară atât de mare. „La Budapesta au efectuat în acest an 60 de transplanturi cardiace”, a mai spus dr. Suciu.

Ne puteți urmări și pe Google News