Armele fabricate la Cugir ar putea intra în dotarea Armatei Române

Armele fabricate la Cugir ar putea intra în dotarea Armatei Române

Armele de asalt de tip NATO, fabricate la Cugir, ar putea intra în dotarea Armatei Române dacă vor fi omologate.

Pușca de calibrul 5,56 x 45 de milimetri este un AKM îmbunătățit, ambidextru, cu un alt design și alte configurații. Dacă proiectul se va finaliza, vor fi fabricate câteva zeci de mii de unități.

„Este un produs pe principiul AKM-ului, însă are un calibru mai mic, 5,56 x 45 de milimetri. Este o pușcă automată, mai ușoară decât un AKM normal, datorită faptului că patul este din plastic, la fel și mânerul. În față are un suport în care se poate prinde o lunetă sau un laser sau orice sistem de ochire dorit”, a explicat Andrei Sărmășan, reprezentant al Direcției Comerciale a Fabricii de Arme Cugir.

Uzina din Cugir a fost înființată în 1799, în timpul Imperiului Habsburgic, sub denumirea de Fabrica de Fier și Oțel. În 2004, socie tatea s-a împărțit în Uzina Mecanică Cugir și Fabrica de Arme. La UM Cugir se fabrică armament de diverse calibre (12,7 mm, 14,5 mm, 5,56 mm), pistol automat și semiautomat de calibru 9 mm, dar și accesorii, fiind unic producător de armament de calibru NATO 12,7 X 99 mm tub de oțel.

Ne puteți urmări și pe Google News