Face Iohannis pași înapoi la Strasbourg? „În România există dezbatere politică”

Face Iohannis pași înapoi la Strasbourg? „În România există dezbatere politică”

Klaus Iohannis a răspuns europarlamentarilor care au vorbit despre statul de drept din România, în dezbaterea din plenul PE, în privința viitorului UE.

„În acești 30 de ani, România s-a schimbat profund. Suntem o țară din Est, care crede în democrația de tip european. România este o țară cu economie în creștere,   care reprezintă un pol de stabilitate, este o țară care aspiră la statulul de drept”, a susținut șeful statului.

Iohannis a dat asigurări că România este un stat de drept, democratic, și că în țară există dezbatere politică. „În România există o dezbatere politică și există o democrație foarte vie. Nu vreau să intru in detalii ale dezbaterii interne din România. Vă asigur că eu sunt hotărât să rămân implicat pentru a le garanta românilor păstrarea democrației, păstrarea principiilor statului de drept și continuarea luptei împotriva corupției”, a transmis președintele.

 

Ne puteți urmări și pe Google News

Șeful statului a mai susținut că este democratic să existe controverse în orice țară europeană. „În România, cetățenii au spus clar ce vor, iar eu, care am fost ales de un număr semnificativ de români, am înțeles că ei doresc să continui acest mesaj, cu care am început pentru o Românie democratică, europeană, care păstrează intact statul de drept și care luptă cu rezultate notabile împotriva corupției. Că există controverse, este adevărat, dar ce democrație parlamentară af fi aceea fără controverse. Din această lupta va câștiga România europeană”, a spus Iohannis.