Greva de la Filarmonică, oprită temporar

Greva de la Filarmonică, oprită temporar

Greva de la Filarmonica Banatul s-a oprit, marți, temporar, până pe 10 noiembrie, termen limită fixat pentru a se încheia negocierile contractului colectiv de muncă. Primarul Nicolae Robu s-a implicat dirtect în problemă, și a declarat, marți, că e mulțumit deoarece după 10 zile de grevă, sindicaliștii au căzut de acord să se oprească.

Marți dimineață, primarul Timișoarei a mers la Filarmonică pentru discuții cu sindicaliștii. S-a lăsat cu nervi, de ambele părți, dar în final  a fost semnată o convenție prin care se stabilește data de 10 noiembrie, termen pentru semnarea contractului colectiv de muncă în instituție.

Edilul se declară mulțumit de cum au evoluat lucrurile. „Ei s-au angajat să oprească greva dacă eu îmi asum rolul de garant al implicării în mersul lucrurilor pe mai departe în filarmonică, atât pe perioada de negociere a CCM, dar și ulterior. Le-am spus că deși am atâtea și atâtea sarcini, chiar așa le-am spus, așa cum am asumat o mulțime de prerogative care în mod normal n-ar fi în sarcina mea, am lucrat la diverse ore din zi și noapte, numai și numai pentru a face lucrurile să meargă, îmi adaug o sarcină în plus, a declarat primarul Nicolae Robu, conform Debanat.ro. Le-am adus aminte că n-au scăpat ocazia să mă jignească și pe mine, să spună bazaconii, dar eu nu le pun la suflet. Eu am venit să discut cu ei, dar pe poziții de respect. Cred că întâlnirea a fost foarte bună. În stilul pe care deja îl știe toată lumea, foarte direct le-am spus: asta da, asta nu. Am avut percepția că toată lumea a fost mulțumită”.

Ne puteți urmări și pe Google News