Fosta soție a lui Dan ADAMESCU face apel în procesul cu Unirea Shopping Center

Fosta soție a lui Dan ADAMESCU face apel în procesul cu Unirea Shopping Center

Fosta soție a lui Dan Adamescu, Carmen Palade a atacat cu apel decizia prin care Unirea Shopping Center a reușit să anuleze plata a 6 milioane de euro, pe care îi ceruse femeia de afaceri.

Palade a continuat procesul după ce a pierdut, la fond, procesul cu acționarul magazinului și după ce a fost amendată, în repetate rânduri de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Potrvit unui audit extern, Carmen Palade a prejudiciat magazinul Unirea cu nu mai puțin de 100 de milioane de lei, în perioada în care a deținut controlul, srie romanialibera.ro.

Carmen Palade și-a stabilit o sumă de 50.000 de euro lunar pentru managementul magazinului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Polițiștii efectuează în această dimineață percheziții la sediu firmelor deținute sau controlate de Carmen Palade, soția fostului magnat Dan Adamescu decedat în timp ce ispășea o pedeapsă cu închisoarea.

Din cercetări a reieşit că persoanele bănuite, în virtutea funcţiilor de conducere deţinute în cadrul unei societăţi comerciale având ca obiect principal de activitate "închirierea şi subînchirierea bunurilor proprii", ar fi încheiat mai multe contracte de management, respectiv de prestări servicii, prelungite sau modificate prin acte adiţionale succesive, cu alte societăţi comerciale controlate direct sau prin intermediari.

În baza acestor contracte, s-ar fi efectuat plăţi cu consecinţa prejudicierii societăţii, prin delapidarea acesteia cu sumele plătite în baza facturilor fictive emise de firmele controlate. Plăţile efectuate ilegal în conturile acestora sunt de aproximativ 43.000.000 de lei.

De asemenea, persoane cu funcţii de conducere în cadrul societăţii prejudiciate sunt bănuite că şi-ar fi însuşit ilegal aproximativ 3.000.000 de lei, bani ridicaţi în numerar din casieria societăţii sau din cont, cu titlul de "avans spre decontare", dar nereturnaţi, precizează IGPR.

Persoanele implicate vor fi conduse, pentru audieri, la sediul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice.