SRI se pregătește pentru RĂZBOIUL CIBERNETIC. Cel mai mare exercițiu de SECURITATE

SRI se pregătește pentru RĂZBOIUL CIBERNETIC. Cel mai mare exercițiu de SECURITATE

SRI organizează cel mai important exercițiu de securitate cibernetică din România. CyDEx18 este organizat, prin intermediul Centrului Național Cyberint (CNC), în parteneriat cu MApN, MAI, MAE, STS, SPP, SIE, ORNISS, CERT-RO și cu sprijinul Universității Politehnica din București. Va fi exersată capacitatea de apărare în cazul unor amenințări la adresa infrastructurilor critice IT&C, relevante pentru securitatea națională.

Serviciul Român de Informaţii (SRI), prin intermediul Centrului Național Cyberint (CNC),  organizează, în perioada 8-10 octombrie 2018, la Palatul Snagov, CyDEx18, cel mai mare exercițiu de securitate cibernetică din România, în parteneriat cu MApN, MAI, MAE, STS, SPP, SIE, ORNISS, CERT-RO și cu sprijinul Universității Politehnica din București.

SRI transmite că principalul obiectiv îl reprezintă exersarea capacităților de apărare în domeniul securității cibernetice și mecanismelor de intervenție rapidă în cazul unor amenințări la adresa infrastructurilor critice IT&C relevante pentru securitatea națională. De asemenea, este importantă și verificarea nivelului de expertiză tehnică al specialiștilor din cadrul entităților participante, în cazul unui incident cibernetic major la nivel național.

Ne puteți urmări și pe Google News

CyDEx18 este singurul exercițiu național de tip hands–on (axat pe componenta practică), particularitate ce îi conferă un grad ridicat de complexitate și un nivel avansat de realism. Simulările complexe se vor derula într-un poligon de securitate cibernetică creat și personalizat special pentru acest exercițiu de specialiștii SRI din cadrul Centrului Național Cyberint.

Față de ediția din 2017, anul acesta vor exista mai multe scenarii, cu grad ridicat de realism, propuse atât de entități din mediul public cât și din cel privat: SRI, SPP, MApN, CERT–RO, UNICREDIT și ENEVO GROUP. Scenariile vor provoca jucătorii să descopere și să analizeze aplicații malware cu un grad ridicat de complexitate și să investigheze diverse tipuri de atacuri simulate.